avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot sa imi achit apa consumata real.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot sa imi achit apa consumata real.

Am o proprietate intr-o vila cu inca 4 proprietati. Contractul de apa este pe numele unuia din proprietari , intr-un imobil unde nu este constituita asociatie de propr. Cel care este titular de contract nu vrea sa imi incaseze sumele pentru " consumul de apa" decit daca ii mai dau niste bani in plus (suma calculata de el pentru tot felul de lucruri imaginare, pentru care nu are o baza legala sa le pretinda). Pe baza calculului facut de individ i-am trimis banii prin posta in 4 rinduri, mai putin suma nejustificata- bani pe care mi i-a trimis inapoi, pentru ca nu erau si cei 3000 lei pretinsi peste consum. In felul acesta am ramas restanta cu platite 5 facturi de apa, dar paradoxal mi-a incasat banii pe ultima factura emisa de apa nova. Nu inteleg de ce. Ce joc este asta ? Ce poate urmarii? Este prost?
Nu va suparati dar ,cand achitati sumele solicitate vi se elibereaza dovada?
In conditiile in care respectivul titular de contract,isi permite lipsa de decenta ca primind factura in cuantum de 1500 lei sa impuna si sa perceapa numai de un proprietar suma de 1800 lei....in conditiile in care imobilul detine 5 proprietari,nu va suparati dar dvs sunteti de vina ca acceptati,asemena atitudini
Analizati cu responsabilitate toti proprietarii abuzul pe care il exercita impotriva dvs titularul contractului de furnizare servicii,constientizati prejudiciul financiar pe care acesta intentionat si premeditat il cauzeaza si eventual puteti formula inclusiv plangere cu scopul recuperarii sumelor abuziv si netemeinic impuse si percepute de catre acesta
Din 2002 am reusit sa obtin de la el doar 14 chitante pe care le-a scris cum a vrut el, dar din care se deduce esenta. Am reusit de citeva ori sa fotografiez "tabelul" dupa care se face repartizarea cheltuielilor. Voi merge la apa nova sa le comunic ca au un "distribuitor" care vinde apa la suprapret. Si ma mai gindesc ce sa fac.
Multumesc de informatii.
Eu sa fiu in locul dvs. as insista la regia de apa pentru realizarea unui bransament separat aducand ca argumente intr-o cerere scrisa exact ce a-ti relatat mai sus. Nu as mai insista pentru o buna intelegere cu acel vecin.:training:
Aceste demersuri am inceput sa le fac deja.
Tineti-mi pumnii. Am de dat o lupta.
multumesc
Asa am facut si am gasit in telegere. Acum lupt cu primaria. Pentru 8 m de teava de ingropat in pamint trebuie sa fac acte ca si cum construiesc o casa. #-o. Alta batalie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata Alexandru Alexandra Alexandru Alexandra Urmeaza sa chem in judecata vecina, titulara de contract Apa Nova, care refuza fara motiv sa ne dea acordul (mie si altor 2 proprietari de ap) de a ne realiza ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)