avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna seara !
La ce ma pot astepta victima avand un certificat medico-legal de16-18zile ingrijiri medicale? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:54, 28 Aprilie 2011
Initial ati postat " vatamare corporala"??!! De fapt ce s-a intamplat?
Este vorba de o bataie care s-a intamplat prin decembrie, victima avand dosar medico-legal de 16-18 zile ingrijiri medicale.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
leitoxp, utilizator
Este vorba despre art.180 al.2 c.pen ,iar pentru infractiunea de lovire si alte violente , sanctiunea este de la 3 luni la 2 ani inchisoare sau amenda.
In functie de probatoriile de la dosar , de antecedentele dvs. penale , atitudinea dvs. in timpul urmaririi penale si a cecetarii judecatorestri , in functie de alte eventuale circumstante personale se va stabili pedeapsa.
Daca recunoasteti savarsirea faptei in ambele faze de cercetare(urmarirea penala si cercetarea judecatoreasca) ,limitele pedepsei dvs pot fi reduse cu 1/4 in cazul aplicarii amenzii si cu 1/3 in cazul pedepsei cu inchisoarea.
Probabil ca veti fi sanctionat cu amenda penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Caz penal?? maria-magdalena maria-magdalena cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)