avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangerea penala impotriva angajatorului ce nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangerea penala impotriva angajatorului ce nu vrea sa aplice sentinta definitiva si executorie unde se depune?

Buna seara!
Maine se implinesc 15 zile,si sentinta de repunere in drepturi NU e aplicata.In plus,am fost supusa la o ancheta a comisiei disciplinare,care vrea sa ma de afara DIN NOU!-pentru neprezentarea la locul de munca timp de 4 luni.A trebuit sa aduc dovezi,ca doar dupa 4,5 luni mi-a fost redactata sentinta,dupa ce facusem deja 2 cereri de urgentare redactare.Am mai asteptat dupa legalizare inca 15 zile ,deoarece grefiera sefa a spus ca nu poate pune stamplia de IREVOCABILA<ca nu a sosit jumatatea de confirmare de la posta.
Deci,au recunoscut ca au angajat pe altcineva.UNDE sa depun plangerea penala?La politie sau tot la Tribunal?
Multumesc pentru suport!
Cel mai recent răspuns: uberlebender , utilizator 16:36, 30 Aprilie 2011
Mergeti la politie cu hotararea irevocabila, veti fi indrumat acolo privind redactarea plangerii!

Mult succes!
Buna seara. In primul rand, conform dispozitiilor Codului Muncii si a Codului de Procedura Civila, in cazul in care o hotarare judecatoreasca nu este pusa in aplicare de bunavoie, aceasta trebuie pusa in executare printr-o cerere de executare silita, formulata de catre un executor judecatoresc, care va fi depusa la judecatoria din raza sectorului unde isi are sediul societatea angajatoare. In al doilea rand, pentru a putea legaliza acea sentinta de care spuneti ca doriti sa va folositi, trebuie sa treaca cele 15 zile (17) de la comunicarea acesteia, atat catre dumneavoastra, cat si catre cealalta parte - retineti ca o comunicare poate fi trimisa mai tarziu, astfel incat partea adversa poate sa primeasca mai tarziu comunicarea si, astfel, cele 15 zile sa nu mai fie chiar 15 zile - iar o alta conditie ce trebuie indeplinita este ca cealalta parte sa nu formuleze cale de atac. In legatura cu plangerea penala, lecturati cu atentie dispozitiile art. 271 Cod Penal si verificati daca va incadrati in vreunul din textele legale mai sus amintite. O speta similara avem si la biroul nostru de avocatura, unde partea pe care o reprezentam a fost de doua ori concediata, a doua oara exact pentru acelasi motiv pe care il aveti si dumneavoastra, si anume neprezentarea la locul de munca. Totusi, nu ne-ati spus, ati primit convocarea pentru aducerea la indeplinire a hotararii judecatoresti? Daca nu, nu puteti decat sa formulati o noua contestatie la decizia de concediere, daca veti primi aceasta decizie, si, dupa ce veti investi un executor judecatoresc pentru a duce la indepilinire dispozitiile sentintei mai sus amintite, iar angajatorul se impotriveste in continuare in a aduce la indeplinire aceasta sentinta, abia atunci veti putea formula plangere penala. Va doresc o rezolvare cat mai usoara si rapida a situatiei. Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius”, Avocat
=D>=D>
Multumesc pentru raspuns.Convocarea angajatorului nu a venit timp de 4 luni.Eu am fost cea care m-am dus u o cerere prin care solicitam sa puna in aplicare sentinta.Cred ca voi apela la solutia cu executorul judecatoresc!
=D>Multumesc pentru raspuns.Nu am mai avut timp sa merg la tribunal sa pied 3 ore ca sa-mi puna stamila de irevocabila,deoarece conducerea NU vrea sa-mi mai acorde niciun bilet de voie! Ma intreb daca tot n-am semnat niciun nou contract de munca, daca nu ma platesc pentru timpul stat acolo?
se gasesc solutii mai incercati... daca totusi confirmarewa de la posta nu a ajuns la dosar e totusi cam ciudat!
eu as cere doisarul sa vad ce e in el!!!
plangerea penala mai tarziu !
acum mergeti la serviciu in baza a ce ?

Alte discuții în legătură

Reintegrare dupa hotarare de anulare a deciziei de concediere amisilisteanu amisilisteanu In data de 23.12.2013, instanta hotaraste anularea deciziei de concediere,reintegrarea si plata salariilor.. Hotararea este pe instanta de fond. In data de ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)