avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de furnizare utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de furnizare utilitati

As dori sa adresez celor ce sunt in tema o intrebare referitoare la asociatiile de Proprietari legal constituite, as formula-o asa:
O asociatie de Proprietari, are in desfasurare un contrct de prestari servicii pentru serviciile comunale (apa rece, canal, canal pluvial (meteoric) si salubritate, firma in cauza accepta prin decizia directorului, sa incheie contracte separate cu cativa membri din acea asociatie care considera ei, ca ar reduce factura proprie prin neplata partilor comune si indemnizatia administratorului, intrebarea: Este corecta decizia directorului respectivei societati prestatoare de servici?; Care este modalitatea legala de a iesi dintr-o forma de asociere precum o asociatie de Proprietari?; Cum va proceda asociatia privind repartizarea cheltuielilor?
Cu stima pentru intelegerea d-vs, Constantin.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:57, 4 Mai 2011
niotin a scris:

3. Motivele ar fi reducerea facturilor prin eliminarea cheltuielilor comune si placerea de a incurca putin lucrurile din partea domnului director care nu are un jurist bun sa-l sfatuiasca legislativ.

Nu inteleg ce facturi vor fi mai reduse si ce cheltuieli comune se vor elimina!?
Simulati o avarie pe coloana de alimenate sau se scurgere sa vada atat proprietarii debransati cat si firma furnizoare ca depind de asociatie. Daca-i lasati fara apa pentru ca nu aveti bani sa remediati avaria sau o sa refuleze apa in bucatariile lor pentru ca s-a infundat coloana de scurgere comuna, o sa le treaca pofta de a mai incurca lucrurile.
Contorizare separata, individuala se poate face, cu mari cheltuieli, dar cheltuielile administrative nu vor scade.
Luati exemplul celor care si-au instalat centrala proprie de apartament. Acestia nu mai platesc gazul la asociatie, caldura si apa calda. Dar platesc toate cheltuielile ce se repartizeaza pe cota indiviza ca si inainde de debransare (salarii, curatenie, reparatii...), ca si pe cele ce se repartizeaza pe numar de persoane (iluminatul comun, salubritatea..).
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Adriantot, moderator
Prin contractul separat vor sa elimine partea care le revenea de la diferentele de apa.
Punet-ii sa plateasca si ei pierderile(diferentele lunare) si bineinteles daca puteti faceti-le una din demonstratiile sugerate de dl Adriantot.
Cel mai simplu nu platiti o luna factura asociatiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
w_v_w_v, utilizator
Pai daca au bransament separat pentru apa rece care se face inaintea limitei de proprietate cum sa creati obligatii nereale de plata pentru pierderi de apa rece?.Sau altfel,daca un proprietar de bransament separat ar avea pierderi de apa rece ceilalti proprietari ar fi de acord sa plateasca si ei o parte din paguba vecinului?.:O

Si daca asociatia administreaza parti comune dint-un condominiu de ce este obligatoriu pentru toti proprietarii (inclusiv cei care s-au retras din asociatie) sa plateasca o pleiada de salarii?. Ce atunci cand proprietarul a incheiat act de vanzare cumparare era pe act si obligatia de intretinere a unor angajati?.:O
Cred ca ar trebui sa se faca o statistica ce insemna si care sunt cheltuielile mari
intr-o asociaatie.Unde sunt pierderile si cum se pot face economii.
Impartind o asociatie in ”doua tabere” nu este o solutie.
Asociatiile de proprietari au diferite situatii financiare.
Sunt proprietari dispusi sa plateasca un salariu unui administrator si a unei femei
de serviciu pentru un trai civilizat.
@johnpescar
Credeti ca un bransament separat sau lipsa calitatii de membru al asociatiei de proprietari il absolva pe un asemenea proprietar sa se achite de toate obligatiile pe care le are prevazute in lege, intre care si acela de a-si achita cota de plata la intretinere? Aceasta cota este alcatuita nu numai din utilitatile la care are bransament separat.
El trebuie sa-si achite cota care include toate cheltuielile de consumuri personale (daca si care e cazul) si intretinere a proprietatii comune, inclusiv salariile personalului care lucreaza pentru intretinerea si administrarea condominiului (nu a asociatiei).
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Separare individuala de la utilitatile comune ale asociatiei. silvica1940 silvica1940 Sunt mambru al unei asociatii de proprietari care nu are datorii la furnizorii de apa si gunoi. Vreau sa ma separ de aceste 2 si singure utilitati. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Raspuns furnizor SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Am solicitat celor de la Apa Nova ca doresc bransament de apa rece separat si suport eu costurile acestei lucrari, dar am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)