avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu ce data pot desface contractul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu ce data pot desface contractul?

am trei angajati care incepand cu 21.04.2011 nu s-au mai prezentat la serviciu, in data de 27.04.2011 le-am trimis convocator pentru 02.05.2011 si nu s-a prezentat nici unul . Din 21.04.2011 sunt pontati nemotivati, si cu ce data le fac decizia de desfacere contract disciplinar?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
pop berta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 3 Mai 2011
pop berta a scris:

am trei angajati care incepand cu 21.04.2011 nu s-au mai prezentat la serviciu, in data de 27.04.2011 le-am trimis convocator pentru 02.05.2011 si nu s-a prezentat nici unul . Din 21.04.2011 sunt pontati nemotivati, si cu ce data le fac decizia de desfacere contract disciplinar?

Desfacerea c.i.m. va avea loc cu data in care a avut loc sedinta comisiei de disciplina ...
De ce nu luati o marja mai mare de timp pentru data sedintei ? ... mi se pare absurd sa-i trimit prin posta o convocare in data de 27.04.2011 si sa stabilesc sedinta pe data de 02.05.2011 , in conditiile in care 29, 30.04 si 01.05 sunt zile nelucratoare....:-/

Cred ca este mai bine sa-i trimiteti inca o data convocarea prentru o alta zi ... astfel in instanta puteti avea probleme daca prima convocare este primita dupa data de 02.05.2011.
am confirmarea de primire cu data de 03.05.2011 dar primitorul este mama respectiv sora angajatilor. E vreo problema?
pop berta a scris:

am confirmarea de primire cu data de 03.05.2011 dar primitorul este mama respectiv sora angajatilor. E vreo problema?

1. In acest sens, nu se poate concedia cu data de 02.05.2011 ... prin urmare, emiteti o noua convocare .

2. Daca facem o analogie cu comunicarea actelor de procedura , atunci se poate lua in calcul semnatura pe confirmarea de primire a unei persoane din familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate-desfacere cim hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat pe 15 martie 2011 eliberarea cartii de munca in vederea solicitarii ... (vezi toată discuția)
Incurcaturi cu angajatorul codreanumanuela codreanumanuela Buna ziua, tuturor. Va rog sa-ma ajutati in urmatoarea incurcatura cu angajatorul: - Pe data de 30.04 am trimis cerere de concediu - Pe data de 4.05 primesc ... (vezi toată discuția)
Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului? jujica jujica Buna ziua Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)