avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale schimbarea mod de calcul al impozitului pe cladiri?!!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

schimbarea mod de calcul al impozitului pe cladiri?!!

buna seara ...cu permisiunea dvs, in cazul in care un bun imobil,aflat in proprietatatea unei persoane juridice, este inchiriat unei persoane fizice, se poate schimba modalitatea de calcul - respectiv ca aceasta calculatie sa se faca, ca si pentru o persoana fizica, mai ales ca prin contractul de inchiriere, impozitul pe cladire va fi suportat tot de catre chirias?...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:40, 4 Mai 2011
am precizat gresit art 32...este vorba de art.31 din legea 114/1996 care prevede ca

" Chiria practicata pentru locuinte va acoperi cheltuielile de administrare, intretinere si reparatii, impozitele pe cladiri si pe teren, precum si recuperarea investitiei, in functie de durata normala stabilita potrivit prevederilor legale, precum si un profit supus negocierii intre parti"
corect , e tocmai ce spuneam mai sus : cuantumul chiriei trebuie sa acopere toate costurile , inclusiv impozitul , fireste, dar nu se poate ca impozitul sa cada in mod direct in sarcina chiriasului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)
Impozit teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, in cazul in care s-a achizitionat o cladire cu teren aferent, in scopul desfasurarii activitatii (va fi noul sediu), terenul cum se impoziteaza? ... (vezi toată discuția)