avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poligraf

Detectorul de minciuni este sau nu proba in instanta si daca martorii, mai ales cei benevoli au obligatia de al face , daca li se cere?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:36, 3 Mai 2011
nu este proba, chiar daca cereti acest lucru va fi respins de instanta, martorii nu sunt obligati. daca sunt indicii temeinice ca au depus marturie mincinoasa instanta se sesizeaza de obicei din oficiu.
Poligraful are rol orientativ menita a ajuta organul de cercetare in descoperirea adevarului. Nu este proba in instanta tocmai pt ca rezultatul nu este o certitudine.
Rezultatele testului poligraf in sine nu constituie o proba.
Aceste rezultate coroborate cu alte probe administrate intr-o cauza (acte , martori , expertize , alte probe) poate constitui proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati. makaveli21 makaveli21 buna ziua,am nevoie de ajutorul vostru...sa va explic: am fost de acord sa fiu martor pentru un prieten intr-un caz de succesiune...bineinteles am fost la ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)