lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei intre bonurile din calculator si cele din casa de marcat. la finalul turei banii din casa erau exact ca partialul din casa de marcat. iar programul din calculator are destule lipsuri. precizez ca exista si camere de luat vederi dar care , spun ei , nu au functionat. pe baza acestor vorbe acum toti cei care mi-au fost colegi au spus ca inchideam casa de marcat . mi-a luat o declaratie prin care am spus ca nu am luat nici banii si nici rolele de casa care lipsesc. ce poate sa-mi mai faca, in afara de incheierea contractului de munca.???? si cu ce litera?
acea declaratie pe care am dat-o ca nu mi-am insusit nici o suma de bani din firma semnata de mine , poate fi transformata intr-o arma impotriva mea? am facut-o intr-un singur exemplar si e la ei.
Declaratia data este in favoarea dvs ... ei trebuie sa demonstreze ca ati furat acei bani, trebuie sa faca un inventar, sa stabileasca ce suma ati luat etc.
Acele benzi sau programul din calculator pot fi folosite ca proba in instanta.
am vorbit cu un avocat si m-a intrebat cu ce litera imi inchide cartea de munca. unde pot gasi literele cu care se pot inchide cartile de munca. o adresa ceva. va rog. si multumesc frumos pt atentie
In Codul muncii gasiti dispozitiile referitoare la incetarea sau desfacerea contractului individual de munca.
art.55 lit.b - acordul partilor
art.79 alin.1 - demisie cu preaviz
art.79 alin.7 si 8 - demisie fara preaviz
art. 56 lit.a - k - incetarea de drept a c.i.m.
art.61 - concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului
art.65 - concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului