avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anexa mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anexa mostenitor

Avem un proces pe rol iar unul dintre frati a decedat si imi trebuie o anexa cu fii fratelui decedat care conform legii fac parte in proces.Stiu ca aceasta anexa se obtine de la Primaria unde a domiciliat fratele va intreb cum obtin aceasta anexa? Sa fac o cerere catre Primaria respectiva? sa spun numele celor 5 copii ai fratelui decedat cu adresele lor de domiciliu si cu seriile de buletin? sa fac xerocopii dupa actele de nastere a fiecaruia?Va rog sa ma ajutati.
Multumim
Vă referiţi la anexele 23 şi 24... informaţiile cuprinse acolo sunt "pe propria răspundere" (a dumneavoastră, evident), şi da, trebuie să mergeţi la primăria respectivă să completaţi o cerere, mai departe vă îndrumă ei.
la primarie veti face o cerere si veti mentiona numele, prenumele precum si domiciliile mostenitorilor legali.
Multumesc de raspuns dar nu stiu daca e vorba de anexele 23 si 24.Am uitat sa va mentionez ca procesul era pe rol iar la termenul cand am prezentat certificatul de deces al fratelui instanta a suspendat procesul si a cerut sa prezint adresele celor 5 fii ai fratelui, xerocopii dupa actele lor de identitate plus aceasta anexa eliberata de primaria unde a a locuit fratele decedat. Avem toate documentele gata in afara de aceasta anexa .Dandu-va mai multe detalii va rog sa ma ajutati.

Multumim
Anexa 23 este cererea, iar Anexa 24 este "sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notariale". Mergeti la primaria unde fratele a avut ultimul domiciliu si solicitati eliberarea Anexei 24 (veti completa o cerere tip, in care va trebui sa indicati numele, prenumele si domiciliul copiilor fratelui, precum si al sotiei acestuia - daca exista, bineinteles, de asemenea, bunurile care compun masa succesorala).
De principiu, chiar nu vad sa fie probleme in obtinerea acestui document.
costi_mbd a scris:

Multumesc de raspuns dar nu stiu daca e vorba de anexele 23 si 24.

Păi, ce am spus eu, nu era o întrebare, era o afirmaţie.
Acestea sunt singurele anexe care pot fi eliberate de primărie. Dumneavoastră veţi completa atât anexa 23 (cererea) cât şi anexa 24 (sesizarea), iar primăria vi le va elibera pe amândouă :duh:
De acea spuneam că sunt pe propria răspundere, ei nu atestă nimic acolo.

Primăria mai poate elibera şi alte documente, dar nu sub formă de anexe, ci sub formă de certificate sau de extrase pentru uz intern, de aceea spuneam că aceste anexe sunt singurele care v-ar putea fi eliberate în cazul de faţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar suspendat costi_mbd costi_mbd Buna ziua, suntem 4 frati si avem de la parinti ca mostenire o suprafata de 3 ha teren. Cu ceva timp in urma o persoana ne-a ocupat abuziv aproximativ 0.50 ha. ... (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Eliberare anexa 24 miki70_is miki70_is Ce conditii trebuie indeplinite pentru eliberarea anexei 24 de la primaria de domiciliu,avand in vedere ca este utila intr-un proces civil avand ca obiect ... (vezi toată discuția)