avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternal

Buna seara. va adresez o intrebare in numele sotiei:

Lucrez de 4 ani la o institutie de stat si in prezent sunt in concediu de crestere a copilului pana in august 2012. Intrebarea este daca pot sa imi schimb jobul inainte de a expira acesti 2 ani fara a ma intoarce sa lucrez nici macar o luna la actualul loc de munca (evident renuntand la indemnizatie de crestere a copilului)?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 01:04, 13 Mai 2011
Puteti sa va schimbati actualul job, dar trebuie sa anuntati ca, reveniti la lucru si in prima zi de la raintoarcere sa va prezentati demisia. Este la latitudinea angajatorului actual daca, va mai retine pe perioada de preaviz sau va da verde pentru lichidare. Este evident faptul ca, odata reintoarsa la job, indemnizatia pentru cresterea copilului nu se mai acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am fost în concediu pentru creșterea copilului pana ... scufitza1989 scufitza1989 Bună ziua! Am fost în concediu pentru creștere copilului pana pe data de 25.09.2022, copilul având certificat pt handicap pana pe data de 21.09.2022. Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa alt ccc si somaj barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu de crestere copil pina in luna februarie 2012(am nascut in feb.2010). angajatorul pt care lucram ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)