avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul platit de mine m-a gasit vinovat
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul platit de mine m-a gasit vinovat

intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina presupus vinovata a solicitat despagubiri materiale politistul care a cercetat cazul la invinuit pe conducatorul auto de vatamare din culpa art 184 CP si la instiintat ca poate solicita expertiza tehnica judiciara pe care trebuie sa o plateasca. am achitat expertiza si dupa intocmirea expertizei am constatat ca expertul tehnic nu a tinut cont de faptul ca masina lovita a fost mutata de la locul accidentului de catre celalalt conducator auto inainte de sosirea organelor de politie (accidentul a fost cu victime) cu toate ca scrie in expertiza despre declaratia conducatorului auto ca a mutat masina "sa nu incurce circulatia", isi exprima parerea privind faptul ca conducatorul auto care ar fi produs accidentul nu a fost atent. putem face obiectiuni la expertiza in conditiile in care expertul nu in in calcul mutarea celuilalt vehicul inainte de producerea accidentului ? trebuie solicitata alta expertiza sau aceasta va fi solicitata de instanta?
Instanta are posibilitatea legala ,raportat la obiectivele stabilite , la raspunsurile date de expert in lucrarea efectuata , fata de celalalte probe administrate sa accepte , in totalitate , in parte sau sa respinga obiectiunile ,in functie de utilitatea si admisibilitatea acestora(art.67 c.pr.pen.)
Nu se permit copii de pe actele aflate la dosar.
Expertului-parte i se va permite sa ia cunostinta de unele dintre acestea/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)
Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)