avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vre-o sansa de recuperare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vre-o sansa de recuperare?

Buna ziua.
Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa trimit pe cineva in Hunedoara (domiciliul respectivului) fiind din Botosani nu am pe nimeni pe acolo. In final am cazut de comun acord ca eu sa trimit telefonul , ca el sa il poata verifica, si dupa sa imi transfere banii untr-un cont bancar.Dupa primirea telefonului , acesta nu sa tinut de cuvant.
Am doar actul prin care se atesta ca am trimis catre acesta un colet.
Ar exista o modalitate prin care sa-mi pot recupera telefonul/banii?
prejudiciul adus se aproximeaza la 400 lei .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zaNNy , utilizator 21:57, 19 Mai 2011
Aici aveti dreptate, dar pot aduce un martor (coleg) care a fost cu mine in momentul impachetarii si in momentul trimiterii acestuia.Ar fi de folos?
Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa presupunem ca ati fi ambalat coletul chair sub privirile lucratoriilor postali si totul a fost surprins pe o camera, dupa care l-ati si expediat, iar el l-a ridicat de la posta( dovada fiind semnatura si ridicarea implicita) , insa cine il va retine pe respectivul sa declare ca l-ati trimis cadou sau ca era stricat si l-a primit pentru a-l repara sau ca ati avut o conventie prealabila telefonica ? Posibilitatile sunt cate stele in cer; nu intru in aspecte procedurale prea mult, insa puteti incerca sa depuneti o plangere care sa il sperie si in urma careia va fi chemat sa dea declaratie si poate va va restitui suma de frica implicatiilor penale, puteti proceda in felul urmator :

Va duceti la politie sau la parchet si declarati ca ati fost subiectul pasiv al infractiunii de Inselaciune ( 215 alin 1 Cod Penal) si doriti sa va constituiti parte vatamata si parte civila, cunoasteti faptuitorul,aveti martor pe x si pe y,etc

[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
roman_ale, utilizator
Este dreptul dvs legal sa introduceti plangere penala pentru inselaciune , conf.art.215 c.pen.
Atasatti la plangere dovedzile pe care le detineti si indicati numele martorului care a fost de fata la discutii si eventual , la trimiterea coletului.
Buna ziua , astazi am primit pe card suma de 15 lei de la respectivul.Pot folosi si aceasta dovada la plangerea penala ?Adica el a achitat doar 15 lei din pretul total 400, si pot demonstra cu o factura de la compania de livrari ca acesti bani nu sunt pentru transport (daca acesta ar pretinde ceva de genu) deoarece plata transportului a suportato acesta.Va multumesc pentru raspunsurile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune samuels samuels pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Am primit cu totul si cu totul altceva. ientzy ientzy Buna ziua, Am avut o licitatie pe situl okazii in care imi doream sa vand un calculator. La un moment dat am primit un mesaj de la un anumit user cum ca ar ... (vezi toată discuția)