avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.45 in aerul expirat

In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul expirat.Dupa care am mers la INML,pentru a mi se recolta probe de sange.
Intrebarea mea este care sunt sansele sa imi iasa sub 0.80 in sange,pentru ca stiu ca se inmulteste cu 2,am 1,78 in jurul a 87 de kg bausem 3-4 pahare de votca desigur combinate cu suc,incepusem sa beau cam de pe la ora 12:00 iar pe la ora 2:45 -3:00 m-am oprit si am inceput sa beau suc,nu prea mancasem mai nimic.
Nu am mai avut abateri pana acum si de fel nu sunt bautor,a fost o prostie din partea mea sa ma urc la volan,si merit sa fiu pedepsit,doresc un raspuns din partea celor care au trecut prin situatia mea,desigur daca se poate.
As dori sa stiu cat timp au stat pana au aflat rezultatul anchetei,si ce consecinte au avut de suportat(stiu ce spune legea in astfel de cazuri,in declaratie am scris ca am baut intre orele 3:50 - 4:30),dar ma gandesc daca nu am avut niciodata abateri si cand m-au oprit nu am opus nici un fel de rezistenta,este posibil sa imi suspende permisul doar pe 6 luni?.
Multumesc
Sper sa am si eu nococul tau si crede-ma ca am invat,eu pe 12 luna asta voi face 4 luni de cand stau pe dreapta
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
anno, utilizator
Aveti idee cum pot urmari starea dosarului?am inteles ca se poate de acasa,dar nu stiu unde sa intru.
Multumesc
anno a scris:

Aveti idee cum pot urmari starea dosarului?am inteles ca se poate de acasa,dar nu stiu unde sa intru.
Multumesc


poti urmari dosarul dar numai cand esti chemat la tribunal...acum esti doar in faza de incepere a urmaririi penale si nu ti s-a intocmit dosar penal deci nu poti vedea acum stadiul dosarului

Azi l-am sunat pe dn-l politist de la cercetari penale sa il intreb ce se mai aude cu dosarul meu, (mentionez ca am facut 5 luni de zile de cand astept),desigur i-am cerut nr de dosar dansul mi-a dat un numar incomplet,si cand l-am intrebat daca mi-a trimis dosarul la parchet dn-l politist mi-a spus ca inca este in lucru,desi are la dosar declaratia mea si a martorului,are rezultatele de la proba biologica plus recalculare,are si a doua declaratie pe care m-a pus sa o dau (mentionez ca mi-am sustinut declaratia anterioara)deci are un dosar complet eu nu inteleg cum in tot acest timp dn-l politis nu mi-a trimis dosarul la parchet si mi-l tine blocat la el in birou pt ca este in "lucru",ce vrea?ce urmareste? va rog din suflet poate ma puteti ajuta cu un sfat,ce pot face ca sa nu mai imi tina dosarul blocat la el,pt ca in aceste conditii pot sta si 10 ani fara sa aflu vreun raspuns din partea lor.
Va multumesc
nu poti face nimic din pacate........doar sa astepti caci v a mai dura ceva timp asta i sigur

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)