avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Inregistrarea unui contract de mandat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Inregistrarea unui contract de mandat

In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 19:54, 25 Mai 2011
Interventia @floare_de_colt este pertinenta, insa pana la majorarea impozitului de la 10% la 16%, asiguratorii mandanti, retineau si virau numai 10% impozit din plati.Daca mandatarul opteaza pentru impozitare in sistem real (cu deducere cheltuieli) se mentine impozitarea la sursa cu 10%, urmand ca regularizarea (functie de cheltuieli decontabile) sa fie efectuata dupa depunerea declaratiei de impunere (200).Optiunea trebuie facuta la Ag.F.P.L. inainte de inceperea anului de impozitare.
Remediul este solicitarea de a se retine si cei 6% la sursa, in conditriile renuntarii la impozitarea in sistem real.
Trebuie depus in termen de 30 zile de la inregistrare. Se poate ca unele Adm Fin. (de ex. sectorul 2 Bucuresti) sa va spuna ca nu e nevoie sa il inregistrati, motiv pentru care va sfatuiesc sa luati o hartie scrisa in care sa se mentioneze ca nu este necesar luarea in evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent de asigurari. ce trebuie sa depun si cand. robertmihairadu robertmihairadu Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. ... (vezi toată discuția)
Accident de munca... Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In baza unui contract de autor(pe o perioada de 7luni)un artist strain a prestat in cadrul unei institutii publice de cultura.In baza contractului ... (vezi toată discuția)
Conventii civile noiembrie.2012 mihovicidaniela mihovicidaniela am o conventie civila pe trei luni conducator autocar la institutiile publice.Nu este salariat.ce retineri trebuie facute? (vezi toată discuția)