avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme familiare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme familiare

In urma unei dispute cu sotul( violenta in familie) am depus o plangere penala la organele de politie si la primarie pentru protectia copiilor ( mentionez ca sotul a agresat fizic una dintre minore pentru care am solicitat un certificat medico-legist). Plangeriile au fost depuse pe data de 16.05.2011. Intrebarea mea este:

Care sunt conseciintele sau ce urmeaza in cazul in care merg mai departe cu aceste plangeri?

Care sunt conseciintele in cazul in care eu imi retrag plangerile in vederea unei presupuse impacari?
Cel mai recent răspuns: alexia95 , utilizator 17:32, 21 Mai 2011
Nu cred ca va mai puteti retrage plangerea , urmand ca faptele sa fie cercetate, sa fie efectuata o ancheta si de cei de la aurtoritatea tutelara, fiind vorba despre infractiuni precum lovirea sa alte violente dar si , posbil ,,rele tratamente aplicate minorului", infractiune in cazul careia nu poate fi retrasa plangerea. Consecintele pot fi cele de ordin penal , dar si masuri precum decaderea din drepturile parintesti , in functie de vatamarea produsa minorei, de consecintele faptei.instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, ar putea pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Va multumesc foarte mult, in ce consta o ancheta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune Tusk Tusk Buna ziua,sunt divortata de 1 an si 3 luni ,in cursul acestei luni am picat de acord cu partaj pe cale amiabila .Aseara am fost in domiciliul un am locuit eu ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez melania20 melania20 Sunt casatorita cu o fetita minora de 2 ani si sotul meu ma agreseaza fizic si psihic. Vreau sa imi scot maine certificat medico legal si vreau sa stiu ce pot ... (vezi toată discuția)