avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestarea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestarea donatiei

In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:10, 28 Iulie 2008
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea se numeste-reductiunea liberalitatilor succesive-, adica daca mama a dispus de bunuri, legate cu titlu universal sau particular ,donatii, aceste pot fi reduse pana la rezerva succesorala, adica 1/2 din masa bunurilor succesorale, copii fiind mostenitori rezervatari , nascandu-se cu acest drept. Insa, daca mama face contract de vanzare-cumparare e mai greu de desfiintat actul, dar nu imposibil, depinde de anumite aspecte, e discutabil...
"reductiunea liberalitatilor excesive", nu succesive :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație elena1968 elena1968 Am donat un imobil părinţilor în anul 2000, de comun acord cu soţul. Se poate ataca donația de către soţ sau de copiii noștri? În ce cazuri ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca in instanta un testament? elenapopescu8 elenapopescu8 Buna ziua ,am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: La tara am o vecina de 82 ani ,sotul i-a murit in ianurie iar ei nu au avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)