avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri?

exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de completare a dosarului cu alte inscrisuri ? inscrisuri pe care si avocatul prezent la apel le-a avut la indemina si nu le-a folosit. , dupa opinia noastra aceste inscrisuri fiind fundamentale in constatarea dreptului pentru care am apelat la instanta.
Si daca exista aceasta modalitate cum ar trebui sa procedez ca parte in cauza ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:58, 8 Iunie 2011
Inteleg ca ati fost prezenta la cateva termene:)
Unele inscrisuri se comunica si partii adverse, altele nu, cum ar fi concluziile scrise, care sunt doar pt instanta.
Am fost prezenta in sala la toate termenele, mai putin la ultimele doua, din cauza unei 'antipatii' a judecatoarei fata de mine, fapt sesizat atat de avocatul meu cat si de alte persoane prezente. Am preferat sa evit niste situatii stanjenitoare in care am fost pusa. Dar am avut timp (un an de zile) sa vad cam cum se procedeaza la o infatisare.
La ultima a fost prezent in sala un prieten de incredere care, pe langa ce aflasem de la avocatul angajat, mi-a spus si alte 'amanunte'.
Nu am apucat insa sa-l intreb pe avocat daca a dat si celeilalte parti un exemplar din notele de sedinta sau din concluziile scrise. Stiu doar ca ceilalti, in timpul sedintei nu au depus nimic, probabil au depus in termenul dat pentru pronuntare.
O sa aflu cand voi putea avea acces la dosar.
Probabil vom ajunge la apel.
da puteti face referire la acte dar daca nu au fost depuse in timpul procesului nu cred ca judecatorul va tine cont de ele.spun aceasta intrucat toate actele depuse intr-un dosar trebuie obligatoriu comunicate si partii adverse, adica partea adversa are dreptul sa cunoasca toate actele pe care dvs. va sustineti cauza.daca le depuneti acum prin notele scrise aceasta comunicare nu se poate face iar partea adversa a fi lipsita de dreptul sau legal.terbuiau depuse in instanta in timpul judecarii dosarului.
Dupa incheierea dezbaterilor, cand instanta a ramas in pronuntare, avand in vedere principiile oralitatii, contradictorialitatii si publicitatii, prev. in art 14, L.304/2004, nu se mai iau in considerare cereri noi sau acte noi.
Deci teoretic si legal mai ales, nici una din parti nu mai poate depune ceva la dosar (note, inscrisuri, etc.) dupa sedinta in care s-a hotarat amanarea pronuntarii? Dar daca amanarea s-a facut "pentru concluzii scrise", inseamna ca i s-a dat posibilitatea si celeilalte parti sa depuna concluziile, nu?

Si inca un aspect: desi instanta nu a acceptat cererea "partii A" de a obtine relatii de la o banca asupra situatiei unui cont detinut de "partea B", totusi la dosar au fost puse de catre "partea B" cateva extrase, nu din cele solicitate, dar fara a fi inmanate un exemplar si "partii A" pentru a lua la cunostinta de ele. Se poate depune la dosar orice si fara a fi facute copii si pentru cealalta parte?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)