avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot radia o casa veche?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot radia o casa veche?

Exista o casa veche de 102 ani pe terenul meu pe care l-am dobandit printr-o mostenire.Acea casa este intabulata pe strabunicul meu,nu s-a facut succesiunea pe ea ca nu merita caci atunci apareau vreo 14 mostenitori.Doi dintre nepotii strabunicului au venit sa le dau cate o cheie spunand ca si ei au dreptul in casa.Cum sa fac sa pot radia casa asa fel incat sa nu ma dea nimeni in judecata?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:04, 27 Mai 2011
In functie de gradul de uzura in care se afla, puteti sa o lasati sa se degradeze in continuare, doar ca este un proces de durata... Si nu, nu poate sa va faca nimeni nimic atunci cand se va autodemola. Mai mult, in momentul in care va ajunge o ruina (repet, in functie de gradul de uzura actual, durata poate fi mai mare sau mai mica, dar poate va ajuta si natura cu cateva vijelii :oops: - daca asta va doriti) va veti adresa cu o cerere primariei din respectiva localitate, iar comisia care va fi desemnata a se deplasa la fata locului va constata printr-un proces verbal de autodemolare starea constructiei (respectiv autodemolarea acesteia), recomandand desfiintarea ei totala. Ulterior, cu respectivul proces verbal de autodemolare, va adresati unei persoane fizice/juridice autorizate care va va intocmi o documentatie cadastrala de actualizare in care nu va mai desena casa. Astfel, se va desfiinta constructia si din baza grafica de la OCPI, si din cartea funciara. Rezultatul, ea nu va mai exista nici fizic, nici teoretic, iar rudele nu vor avea ce cheie sa va mai ceara! :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)