avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa contributie pentru cogenerare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa contributie pentru cogenerare

Buna Ziua
Azi am primit factura pentru consumul de energie electrica de la Enel. Dupa vizualizare am ramas cu o nedumerire: Ce inseamna taxa contributie ptr cogenerere???
Observ ca pe factura mai este trecuta o rubrica care dupa parerea mea se cam "bate cap in cap" cu taxa de mai sus. E vorba de rubrica...REZERVARE.
Nu am mare experienta in cele avocatesti sau juridice dar asta nu ma impiedica sa gandesc ca in momentul in care scot un leu din buzunar ar trebuii sa primesc un lucru la schimb(domeniul VANZARE-CUMPARARE).
Aceasta taxa este cumva un nou bir impus de ...."puterea portocalie" instalata la carma acestei tari?????
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
craciuniliutza, utilizator
Pentru cei interesati unde se duc banii din taxa de cogenerare iata un exemplu:[ link extern ] .
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
Karapok, utilizator
Multumim, @Karapok :( .
Este legala aceasta taxa sau este un abuz ?



Gabrielle Monique a scris:

Contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta este reglementata prin Ordinul 12 din 25 februarie 2011, emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, a fost stabilita la valoarea de 0,02294 lei/kwh (inclusiv TVA) si a intrat in vigoare la data de 1 aprilie 2011. Calculul acesteia se face prin inmultirea valorii unitare a contributiei ( lei/kWh) cu cantitatea de energie electrica activa ( kWh) facturata, respectiv consumata .
Toti cei care avem incheiate contracte de furnizare a energiei electrice suntem obligati la plata acestei contributii.


@katoxy

Din punctul meu de vedere nu este legala, dar are baza si sustinere legala.
Salut tuturor. Vad ca subiectul a revenit in actualitate, fapt pentru care mai adaug si eu ceva.
Faptul ca taxa de cogenerare este o [EDITAT] de cadau al celor de la ANRE in favoarea baietilor destepti nu mai este o noutate. Dar vazand ca nu se aduna suficienti bani [EDITAT] cei de la ANRE au mai nascocit una, taxa pentru timbru verde care este mai mare decat cea de cogenerare. Analizand factura din luna decembrie, toate taxele imorale ale celor care ne conduc se ridica la peste 80 de lei numai pe aceasta factura.
Chiar nu putem sa facem nimic? Am cautat sa vad unde pot sesiza, dar nu am gasit o institutie care sa-mi preia sesizarea. Avocatul Poporului are alte preocupari. Poate ar fi bine sa initiem o petitie colectiva on line si sa o trimitem la Guvern, Parlament, etc. Daca cineva se pricepe sa deschida un topic in acest sens voi semna sigur.
Sa auzim de bine.
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)
Proces verbal fraudulos enel IB86 IB86 Buna ziua, doresc sa aflu opinia dumneavoastra privind un Proces Verbal abuziv din partea ENEL, prin care mi s-au calculat si mi se cer sume de bani in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu furnizorul de energie electrica andreeadenisa andreeadenisa buna seara,as dori sa stiu ce sa fac in cazul in care am 2 facturi foarte mari de la enel si nu am reusit sa rezolv nimic cu ei pt a nu plati acele facturi ... (vezi toată discuția)