Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme?
Situatie:
1.blocul are mai multe scari, fiecare scara are propria asociatie de proprietari
2.toate aceste scari au un singur administrator
3.furnizorul de apa a sistat alimentarea cu apa pentru toate scarile blocului, cauza fiind existenta unor datorii mari si vechi.
4.cel putin o scara/asociatie de proprietari nu are restantieri/datorii catre administratie
5.administratorul a avut grija sa creeze datorii si pentru scarile fara restantieri, astfel: cand incasa banii, vazand ca are probleme cu cateva din scarile/asociatiile administrate, impartea banii incasati si platea toate facturile partial (furnizorul emite separat factura pentru fiecare asociatie), acumuland astfel datorii si penalizari pe toate facturile.
6.abia acum, cand alimentarea cu apa a fost sistata de catre furnizor, s-a aflat ca si scarile fara restantieri, au de fapt mari datorii catre furnizorul de apa, desi banii au fost achitati integral si la timp, catre administrator.
Cum s-ar putea rezolva prb asta dpdv juridic? Practic administratorul a generat aceste datorii, nu asociatia.
Cred ca cineva din asociatia dvs.(un comitet de initiativa in urma unei adunari generale si in baza hotararii majoritatii) trebuie sa mearga la furnizori si sa vada exact care este suma restanta de plata si daca se poate negocia o reesalonare a datoriei in baza unui angajament.Apoi trebuie sa va angajati alta administratora care sa adune banii numai de la dvs. si sa plateasca numai pentru dvs.
Administratora veche trebuie fortata sa incaseze numai pentru dvs. de la celelalte scari eventual stand langa ea in timpul programului de incasari si...
Asa vad eu o solutie de rezolvare caci daca ajungeti in instanta si pana terminati trece baba cu colacii.:luck:
Multumesc mult pentru raspunsuri... cred ca prb trb rezolvata, mai intai, cu furnizorul, printr-o promisiune de plata si reesalonare si in paralel vom deschide proces impotriva administratorei pentru ca asa e frumos... daca cineva iti face astfel de probleme, nu e frumos sa-l lasi nebagat in seama.