avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lichidare stoc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lichidare stoc

va rog sa ma ajutati-o firma activitate vanzari cu amanuntul alimente , platitoare de TVA,inceteaza activitatea, stocul de marfa fiind vandut unei firme pe baza de factura la pretul de cumparare, fara adaos.Se pot inregistra reduceri de pret la valoarea din contabilitate, acolo fiind inregistrata la pret de vanzare cu amanuntul, si ce implicatii fiscale implica, care este inregistrarea contabila ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:13, 1 Iunie 2011
trebuie o hotărâre a asociatului/asociaților precum și efectuarea unei inventarieri a stocurilor la care se va reduce prețul de vânzare. pe baza listei se va întcomi și procesul verbal de modificare de preț pentru înregistrarea în contabilitate a diferențelor rezultate.

"În contabilitate, preţul cu amănuntul iniţial trebuie adus la preţul cu amănuntul redus"
...
Dacă societatea este plătitoare de TVA, înregistrarea în contabilitate a reducerilor de preţ presupune diminuarea adaosului comercial practicat iniţial, cât şi a TVA neexigibilă, efectuând înregistrarea: 371 Mărfuri = % (sume în roşu), 378 Diferenţe de preţ la mărfuri (sume în roşu), 4428 TVA neexigibilă (sume în roşu).
...
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare marfuri uzate moral gabinemo gabinemo Am urmatoarea intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate(monografie) scaderea unor marfuri uzate moral. Va multumesc (vezi toată discuția)
Ajustare tva NEG_DORI NEG_DORI va rog vreau sa stiu si eu care sunt inreg contabile la ajustare tva stoc de marfa comert cu amanuntul trecere de la platitor de tva la neplatitor .imi ... (vezi toată discuția)
Tva stoc marfa claudiaP claudiaP Buna seara, Am doua situatii si nu stiu cum ar trebui procedat. 1.O societate neplatitoare de tva a depasit pragul de 119000 si astfel din 01.02.2012 va ... (vezi toată discuția)