avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general retragerea capitalului propriu este impozabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

retragerea capitalului propriu este impozabila

Intentionez sa majorez capitalul propriu prin depunere de numerar. Peste 2 ani vreau sa retrag acest capital , la retragere se percepe impozit ca pe dividende?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: djkrys5 , utilizator 16:57, 8 Iunie 2011
Ba da, se poate face si prin reducerea capitalului social, dar atunci nu platiti impozit pe ei , asa cum spuneati d-voastra...
Opinie. Pentru marirea capitalului social prin aport din partea unui asociat si apoi, dupa un numar de ani, pentru micsorarea acestuia, cei de la registrul comertului va vor percepe unele taxe. Si mai trebuie sa aveti in vedere daca chiar acesti bani, care vreti sa-i aduceti la marirea capitalului social acum, ii veti mai avea, sub forma de numerar sau in contul bancar al firmei, dupa un numar de ani. Daca intervin anumite nevoi ale firmei si veti cheltui din ei. Atunci cand veti dori sa-i retrageti trebuie sa fie acolo, pana la ultimul banut.
Deci ganditi bine daca "ghidusia" asta chiar merita.
Poate mai convenabila e sa folositi cealalta varianta despre care s-a mai vorbit mai sus, aceea prin care dumneavoastra ca asociat, sa aduceti o suma de bani pe care s-o lasati temporar la dispozitia firmei, pe baza de contract de imprumut.
Atentie si aici, la soldul contului 455 in care vor intra acesti bani, care , daca e mai mare de 10 000 euroi, trebuie sa raportati asta la Oficiul pentru spalare a banilor, si sa numiti prin decizie interna, o persoana care sa se ocupe cu aceste raportari.
Multumesc frumos pentru informatii , intr-adevar suma este mult mai mare de 10.000 eur , ei trebuie sa apara la capitalul propriu , aceasta ghidusie fiind-umi necesara la obtinerea unei licente. Acesti bani nu vor fi cheltuiti ci retrasi dupa aprox 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contul 455 conturi-asociatii ContSters153641 ContSters153641 Buna seara , spuneti-mi va rog daca am o anumita suma o pot transfera de la 4551 sus la 101 la capital ?Prin registru comertului ? Cu ce acte trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)