In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . Atunci mi-au facu semn niste persoane sa nu plec , Am coborat si langa portiera din fata , in partea dinspre axul drumului era cazuta o persoana ( 84 de ani ) , Mentionez ca nu am vazu-o eu fiind intoarsa catre partea cu trotuarul . Am dus-o la spital si am anuntat accidentul .Batrana cazuse pe partea stanga si avea sandaua din stanga rupte fetele din ambele parti .
Daca as fi atins-o ar gfi trbuit sa fie din dreapta , catre stanga , si ea sa cada pe stanga .
Mentionez ca la internare nu prezenta nici un semn ca ar fi fost lovita ci numai piciorul stang rupt , masina mea nu a prezentat nici un fel de atingere , si la controlul ITP efectuat de politie a fost f bine.
Initial la spital batrana le-a spus politistilor ca era aproape de trotoar ,iar ei au scris cupla comuna .
Eu insa cred ca de fapt nu am atins-o de loc , si ca ea probabil s-a speriat , s-a impiedicat in sanda si a cazut .
Fiind cazuta langa portiera din fata eu ar fi trebuit sa trec cu rotil din spate peste picioarele ei .
Mentionez ca strada era goala . Batrana a fost operata , ma duc la ea la spital ,,,, ea e de treaba dar nepoatele ei spun ca este exclus sa se fi impiedicat .
Batrana nu a dat declaratie inca . iar nepoatele mi-au spus ca stam de vorba dupa aceea, cand vine ea din spital.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ce suma credeti ca ar fi rezonabil sa-mi ceara ?
Mi-am luat avocat , si am mers impreuna lapolitie cand am fost citata.
Am solicitat si expert parte .
Batrana a declarat ca ea mergea pe trotuar si dintr-o data a simtit o izbitura puternica in partea stanga ( asa si-a rupt piciorul ) si a cazut pe partea stanga .( adica am lovit-o din stanga si ea a cazut tot pe stanga .
Martorul a declarat ca a ridicat-o de pe sosea ( ca acolo era ) .
Iar Rezultatul expertizei a fost urmatorul : expertul politiei sau al ei a declarat culpa comuna ( nu a luat in calcul declaratia ei ca era pe trotuar - politistii mentinosera ca era pe sosea ) , iar expertul parte a combatut-o cu vorbele ei ca nu putea fi lovita pe stanga si sa cada tot pe stanga fiind impotriva dinamicii accidentului .
Batrana nu a putut explica faptul ca ea nu a avut nici macar o vanataie pe dreapta
Mentionez ca nici masina mea nu a fost atinsa deloc .
Din experienta dvs ce sanse am sa nu ajungem in tribunal ?
Mentionez ca batrana este bine , merge , s-a refacut ( este vecina cu mine si o vad ), dar ce va declara ea in instanta nu stiu , are totusi 84 de ani .
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Accident
emilyB
Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)