avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

culpa comuna

In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . Atunci mi-au facu semn niste persoane sa nu plec , Am coborat si langa portiera din fata , in partea dinspre axul drumului era cazuta o persoana ( 84 de ani ) , Mentionez ca nu am vazu-o eu fiind intoarsa catre partea cu trotuarul . Am dus-o la spital si am anuntat accidentul .Batrana cazuse pe partea stanga si avea sandaua din stanga rupte fetele din ambele parti .
Daca as fi atins-o ar gfi trbuit sa fie din dreapta , catre stanga , si ea sa cada pe stanga .
Mentionez ca la internare nu prezenta nici un semn ca ar fi fost lovita ci numai piciorul stang rupt , masina mea nu a prezentat nici un fel de atingere , si la controlul ITP efectuat de politie a fost f bine.
Initial la spital batrana le-a spus politistilor ca era aproape de trotoar ,iar ei au scris cupla comuna .
Eu insa cred ca de fapt nu am atins-o de loc , si ca ea probabil s-a speriat , s-a impiedicat in sanda si a cazut .
Fiind cazuta langa portiera din fata eu ar fi trebuit sa trec cu rotil din spate peste picioarele ei .
Mentionez ca strada era goala . Batrana a fost operata , ma duc la ea la spital ,,,, ea e de treaba dar nepoatele ei spun ca este exclus sa se fi impiedicat .
Batrana nu a dat declaratie inca . iar nepoatele mi-au spus ca stam de vorba dupa aceea, cand vine ea din spital.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ce suma credeti ca ar fi rezonabil sa-mi ceara ?

Va multumesc pt raspuns

Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 14:39, 12 Decembrie 2008
Mi-am luat avocat , si am mers impreuna lapolitie cand am fost citata.
Am solicitat si expert parte .

Batrana a declarat ca ea mergea pe trotuar si dintr-o data a simtit o izbitura puternica in partea stanga ( asa si-a rupt piciorul ) si a cazut pe partea stanga .( adica am lovit-o din stanga si ea a cazut tot pe stanga .

Martorul a declarat ca a ridicat-o de pe sosea ( ca acolo era ) .

Iar Rezultatul expertizei a fost urmatorul : expertul politiei sau al ei a declarat culpa comuna ( nu a luat in calcul declaratia ei ca era pe trotuar - politistii mentinosera ca era pe sosea ) , iar expertul parte a combatut-o cu vorbele ei ca nu putea fi lovita pe stanga si sa cada tot pe stanga fiind impotriva dinamicii accidentului .

Batrana nu a putut explica faptul ca ea nu a avut nici macar o vanataie pe dreapta
Mentionez ca nici masina mea nu a fost atinsa deloc .

Din experienta dvs ce sanse am sa nu ajungem in tribunal ?

Mentionez ca batrana este bine , merge , s-a refacut ( este vecina cu mine si o vad ), dar ce va declara ea in instanta nu stiu , are totusi 84 de ani .

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala OVIDIULUK20 OVIDIULUK20 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati. In data de 22.09.2009 am avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident soldat cu vatamarea unui om, mai ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un batran care circula pe partea carosabila crycry85 crycry85 Buna ziua, Acum o saptamana am facut un accident: am lovit un batran care se deplasa pe partea carosabila, la un metru jumatate de trotuar, pe o straduta ... (vezi toată discuția)