avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... conciliere
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

conciliere

- buna ziua, stimati forumisti. Problema mea sta in felul urmator:
- in luna februarie, am provocat un accident cu daune materiale minore, problema este ca avand o imbibatie alcolica in sange peste 0.8 adica peste limita legala si mi-a fost intocmit o lucrare penala, care deocamdata este pe rol.
In zilele acestea, mi sa comunicat un dosar de la asiguratorul pagubitului de "convocare la conciliere" bineinteles pentru indeplinirea procedurii prealabile de chemare in judecata, in vederea temeiniciei debitului cu care figurez in evidentele societatii in suma de 11000 lei.
Mentionez in momentul accidentului posedam asigurare obligatorie valabila, masina fiind deasemeni cu inspectia la zi.
Va rog sa imi dati ceva sfaturi, ce sanse am ca sa nu achit suma sus mentionata intrucat mi se pare efectiv aberanta pentru paguba produsa, mai mult de atat ca aveam si asigurare obligatorie.
Temeiul legal prin care mi se aduce la cunostinta, intentia de recuperare a daunei provocate fiind L136/1995 art.58 lit.b privind asigurarile si reasigurarile in Romania.
Va multumesc, orice sfat imi va fi de real folos.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 18:27, 8 Iunie 2011
Litigiu civil....cod civil.....e greu de inteles???? va dau cursurile daca vreti sa mai studiati. faptul ca lucrati in asigurari ....ce sa zic, e off topic toata ziua, daca nu e nimeni curios de acest lucru pe ce motiv amintiti ?
Se aplica prevederile din Codul Civil coroborate cu Normele.
Va multumesc cu deosebit respect pentru toate informatiile comunicate. Acum ce sa zic, situatia nu este tocmai roz, dar sper totusi ca instrainand bunurile inca inainte de chemere in judecata si respectiv inaintea titlului executoriu, consider ca nu se poate demonstra vanzarea in frauda creditorilor. Mai mult de atat, cumparatorul fiind de buna credinta, un contract poate fi foarte greu de anulat. Oricum in afara de o masina si de cateva conturi, nu detin altceva, am un job stabil in Anglia si deocamdata nu am de gand sa ma intorc acasa.:))
Fiind vorba de un singur auto si cateva conturi....e simplu: conturile raman pe 0 iar in privinta auto e mai complicat intrucat chiar daca e cumparator de buna credinta si isi trece auto pe numele lui nu inseamna ca acel transfer de proprietate nu se poate desface (se poate anula un inscris in CF). daca asa va fi inseamna ca tot dvs raspundeti in fata presupusului cumparator.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurtare termen de prescriptie - conventional smeagull smeagull Buna ziua, Este legala derogarea conventionala de la termenul general de prescriptie (3 ani) in sensul scurtarii lui? Detalii: un partener comercial ne-a ... (vezi toată discuția)
Uniqa - probleme la constatarea daunelor rca - fraudez uniqa oare555 oare555 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident recent. Vina este a celuilalt participant la trafic, recunoscuta, si am decis sa facem constat amiabil ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Aplicare penalitati retroactive la un contract comercial Clau Clau Pentru un contract de chirie spatiu comercial incheiat in 2005 si valabil pana la 1.01.2012 pe parcursul caruia facturile emise de catre furnizor au fost ... (vezi toată discuția)