avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de insotitor neplatita. Ce se poate face?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de insotitor neplatita. Ce se poate face?

Buna ziua, un cunoscut de al meu, este bolnav de cancer (faza: metastaza), in luna octombrie 2010 a fost incadrat la gradul "grav " de boala si are dreptul la insotitor. Sotia lui a depus actele necesare pentru obtinerea pensiei de insotitor, i-a fost aprobat dosarul imediat, problema este ca nu i-au fost virati banii din motive ca nu exista fonduri. Ce putem face? Ce sanse avem daca i-am da in judecata pe cei de la care ar trebui sa primeasca banii?
Saptamana trecuta, au primit o adresa prin care ii instiinta ca nu mai au dreptul la pensie de insotitor deoarece a fost incadrat la alt grad pe invaliditate, gradul "accentuat". Starea lui se sanatate e mai rea pe zi ce trece, se vede lucrul acesta prin analizele pe care le prezinta comisiei o data la 6 luni. Ce putem face si in acest caz? Am facut contestatie prin care ceream sa mai analizeze dosarul, dar nu stiu cat de mult o sa ia in seama asta.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters170028 , utilizator 08:28, 7 Iunie 2011
moni_sb a scris:
Saptamana trecuta, au primit o adresa prin care ii instiinta ca nu mai au dreptul la pensie de insotitor deoarece a fost incadrat la alt grad pe invaliditate, gradul "accentuat".

Nu exista gradul de invaliditate "accentuat". Gradul "accentuat" se acorda persoanelor incadrate in grad de handicap. Dvs. nu vorbiti despre pensie, ci despre indemnizatia care se acorda persoanei incadrate in grad de handicap.

Reveniti cu clarificari, ca sa primiti raspunsuri de la colegii specializati in acest domeniu, al incadrarii in grad de handicap.
Da este incadrat cu grad de handicap, nu am specificat asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Drept la un asistent social hspinache hspinache Buna ziua , Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat. Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de ... (vezi toată discuția)