avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martori mincinosi

Ce se intampla cu un dosar penal dupa ce parcetul s-a sesizat din oficiu cu privire la o parte din martori ca ar fi savarsit infractiunea de marturie mincinoasa?

Dosarul se poate suspenda pana la solutionarea dosarului cu marturia mincinoasa?(desi nu am auzit de suspendare in penal...) Sau cum se poate aprecia care marturii sunt in conformitate cu adevarul in situatia in care cei trimisi in judecata pt marturie mincinoasa sunt prezumati nevinovati pana la solutionarea dosarului, iar declaratiile martorilor unei parti sunt in contradictie cu declaratiile martorilor celeilalte parti?
Dosarul nu se suspenda; parchetul va forma un alt dosar in care va cerceta persoanele acuzate de marturie mincinoasa, daca se va dovedi ca acuzatiile sunt reale, instanta va trebui sa nu tina cont de marturiile martorilor mincinosi din cauza prezenta.
Si intre timp? Daca dureaza un an pana se finalizeaza dosarul cu marturia mincinoasa, se da termen dupa termen dupa termen?
Nu dureaza 1 an! ... si oricum exista si posibilitatea formularii unei revizuiri sau a unei contestatii in anulare, dupa ramanerea definitiva a sentintei penale, daca se constata ulterior ca martorii au fost mincinosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"rea credinta" judecator?! 28lacra 28lacra Este posibil ca un judecator sa emita o horarare favorabila unei persoane, bazandu-se doar pe declarartiile martorilor (care de cele mai multe ori mint, fiind ... (vezi toată discuția)
Cât durează redactarea motivării unei hotărâri judecătoreşti, fără a avea acces la dosar ? zxc1 zxc1 Aş dori să ştiu cât durează ca un judecător să motiveze o Hotărâre judecătorească ? Aştept de pe 29.10.2015, dar această motivare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri florin 71 florin 71 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in limita posibilitatilor cu un raspuns. O persoana s-a prezentat in instanta cu un inscris in vederea dobandirii ... (vezi toată discuția)