avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie

Buna ziua,
Azi 06.06.2011 ma deplasam catre Cluj, iar un politist m-a tras pe dreapta. Dupa ce mi-a verificat toate actele masini, a vazut ca sunt ok, a verificat trusa, stingator, triunghi, mi-a zis ca nu am facut vizita medicala periodica si m-a sanctionat conform oug 195/2002 102/1/6 cu 9 puncte si 603 lei sau 301.5 in 48 ore. Mentionez ca am varsta de 26 de ani, permisul afost eliberat in anul 2005 si este valabil pana in 2015. Cred ca jumatate din cei care au permis sunt in situatia mea, si nici unul nu e informat de acest lucru. Cred ca e un abuz.

Intrebarea mea este : se merita sa fac contestatie in acest caz?
sigur nu aveati si itp expirata?
si de unde stia ca nu ai facut verificarea medicala periodica? unde se inregistreaza aceste verificari?
Da se merita sa faceti contestatie in cazul acesta, e un abuz.

Cum si-a dat seama respectivul ca nu v-ati facut verificarea medicala periodica, care de altfel se face incepand cu 2007 doar la expirarea permisului? Cred ca ori avea chef de dat amenzi, ori ati facut si altceva.

Cititi atent ce scrie in procesul verbal, este pozibil sa fii fost amendat pentru altceva.
Ai semnat pv ? Ai avut obiectiuni ? Zi-ne mai multe, nu fi asa sfios !
Toate sunt in regula. Itp, asigurare. Uitati aici o copie dupa procesul verbal. Am sters datele personale.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
dadybdx, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala BalescuDaniel BalescuDaniel Am primit o amenda de 870 lei pentru conducere cu permis expirat. Înainte de data expirării permisului am fost la IPJ și am plătit o chitanță pentru ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie dorin94 dorin94 Duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie deoarece conduceam pe raza localitatii cu viteza de 77 km/h. La verificarea datelor de catre agentul ... (vezi toată discuția)