Buna ziua,
Azi 06.06.2011 ma deplasam catre Cluj, iar un politist m-a tras pe dreapta. Dupa ce mi-a verificat toate actele masini, a vazut ca sunt ok, a verificat trusa, stingator, triunghi, mi-a zis ca nu am facut vizita medicala periodica si m-a sanctionat conform oug 195/2002 102/1/6 cu 9 puncte si 603 lei sau 301.5 in 48 ore. Mentionez ca am varsta de 26 de ani, permisul afost eliberat in anul 2005 si este valabil pana in 2015. Cred ca jumatate din cei care au permis sunt in situatia mea, si nici unul nu e informat de acest lucru. Cred ca e un abuz.
Intrebarea mea este : se merita sa fac contestatie in acest caz?
Mi-am preschimbat permisul de conducere in anul 2007 fara sa fac vreo verificare medicala. Preschimbarea permisului de conducere am facut-o inainte de expirarea celui vechi. Daca preschimbarea permisului de conducere se face dupa expirarea celui vechi se solicita si un certificat medical.
Au apus de mult vremurile in care permisul de conducere, care era sub forma unui carnetel roz, avea foi in care periodic un medic trebuia sa certifice ca posesorul permisului este apt sa conduca autovehicule.
Citeste OUG 195/2002, capitolul I, Dispozitii generale si capitolul II, Permisul de conducere. Acolo gasesti articolele pe care le poti invoca in aparare ; art 22, 23, 24. Mai citeste si OG2/2001, art 16 si art 17, vexzi de ce te poti lega ! Fa contestatie si trimite-o pe adresa Judecatoriei. Vezi ca potrivit art 16 din OG 2/2001 trebuia sa treaca si Judecatoria unde sa te adresezi. DE CE NAIBA AI SEMNAT ?! Ti-l trimitea acasa si daca nu ajungea intr-o luna (30 de zile), pa ! OG2/2001