avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare salarii compensatorii in prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare salarii compensatorii in prenatal

Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
- firma la care lucrez a realizat o concediere colectiva ( suspendand activitatea firmi), toti colegii fiind concediatii iar eu, aflandu-ma deja in concediu de maternitate ( prenatal) am fost informata ca mi se suspenda contractul pe perioada cic ( 1 an).

Intrbarea mea este daca pot cere salarii compensatorii ( in baza ccm la nivel de ramura).
Ce solutii as avea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 9 Iunie 2011
Puteti cere salarii compensatorii atunci cand veti fi concediata.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Uitati-va in ccm aplicabil si vedeti cate salarii compensatorii aveti dreptul , formulati cerere catre angajator pentru acordarea acestora. In caz contrar, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu - desfiintarea locului de munca cosmin2005 cosmin2005 Am primit un preaviz de 20 zile lucratoare in temeiul legii nr 53/2003 art 73,ca urmare o concedierii individuale din initiativa angajatorului pentru motive ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de ramura pentru un broker de asigurare xutty xutty buna ziua, puteti sa imi spuneti la ce contract la nivel de ramura trebuie sa se raporteze un broker de asigurare? multumesc (vezi toată discuția)