BUNA ZIUA!
AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE LUCRU. SUNT IN PREAVIZ 20 ZILE LUCRATOARE SI MERG LA SERV 4 ORE/ZI. PONTAJUL CUM IL FACE LA 4 ORE SAU 8 ORE? POATE CINEVA SA- MI RASPUNDA CU TRIMITERE LA LEGI SI ART?
MULTUMESC!
Nu prea ati inteles ... reiterez ideea expusa mai sus:
1. In fostul Constract colectiv de munca la nivel national se prevedea ca : art.74(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în conditiile stabilite de angajator. De la 01.01.2011 acest CCMN si-a incetat valabilitate.
2. In lipsa acestor prevederi, pe perioada preavizului - demisie sau concediere - timpul de munca este cel prevazut in c.i.m., exceptie facand situatiile in care exista o astfel de prevedere in R.I. sau in c.c.m. aplicabil angajatorului.
3. Daca angajatorul aplica in continuare prevederea art.74 alin.3 din fostul CCMN , atunci nu are cum sa va ponteze 4 ore/zi .. el trebuie sa va ponteze 8 ore/zi , deoarece acest program nu trebuie sa va afecteze salariul si celelalte drepturi de care beneficiati.
IN NOUL COD AL MUNCII ESTE SPECIFICAT TIMPUL DE LUCRU IN PERIOADA PREAVIZULUI? MA GANDESC CA ANGAJATORUL NU STIE CA TREBUIE SA LUCREZ 8 ORE SAU STIE SI LA SFARSITUL PREAVIZULUI IMI VA PLATI SALARIUL JUMATATE MOTIVAND CA AM LUCRAT 4 ORE PE ZI IN ACEASTA PERIOADA.
SI INCA O INTREBARE, VA ROG! ESTE OBLIGAT SA-MI PLATEASCA MINIM UN SALARIU COMPENSATOR? MENTIONEZ CA ESTE VORBA DE CONCEDIERE INDIVIDUALA DIN MOTIVE CE NU TIN DE PERSOANA SALARIATULUI, MOTIVUL FIIND DESFIINTAREA POSTULUI.
ESTE VALABIL CCMN PE ANII 2011-2014?VA MULTUMESC!
1. Codul Muncii , prevede doar ca pe perioada preavizului c.i.m. isi produce toate efectele.
2. Codul muncii nu reglementeaza durata timpului de munca pe perioada preavizului acordat in cazul concedierii.
3. Art.67 C.mun. prevede posibilitatea salariatilor concediati pentru motive care nu tin de persoana lor de a beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
4. De la 01.01.2011 nu mai exista niciun Contract Colectiv de Munca la Nivel National.
Preaviz concediere
draguf
buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz
simavio
buna ziua
daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si ... (vezi toată discuția)