avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna seara! Problema mea este urmatoarea: bunicii mei au ca vecini o familie cu un nivel scazut de educatie, cu un spirit de mahala, care in urma unor discutii legate de o fasie de pamant dintre case, au ajuns la amenintari si injurii zilnice. Au fost amenintati chiar si cu faptul ca intra noaptea peste ei in casa si ii omoara, si pe langa acest aspect, in fiecare zi le aduc injurii fie din curtea proprie, fie chiar in fata portii buniclor. Intrebarea este una fireasca si anume: ce se poate face inn acest sens? Nu mi se pare deloc in regula ca dupa o viata intreaga, acum la batranete sa stea cu frica atat ziua cat si noaptea....avand in vedere ca ei sunt 2 batranei, iar respectivii, atat el cat si ea sunt niste persoane foarte corpolente. Ce ne sfatuiti? Pentru ce anume ar trebui sa fac plangere penala? Si care ar fi finalitatea acesteia sau acestora?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:55, 12 Iunie 2011
Daca puteti proba cele relatate ar putea formula plangere pentru amenintare si de ce nu si pentru incalcarea normelor de convietuire sociala (legea 61/1991) ... daca se vor confirma cele invocate se pot impune unele masuri care sa impiedice continuarea acestor scandaluri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari, injurii laur2013 laur2013 asta seara am avut o problema cu vecinul de sub mine,acesta venind la mine cu injurii si amenintari ca iam spart teava de la o scurgere.Am incercat sa ajung ... (vezi toată discuția)
Scandal in familie bandi2 bandi2 buna. as vrea sa intreb...soara mea are un prieten,cara sta cu noi,adica eu si mama,in casa,nu are nici flotant..si mereu ma ameninta,injura,da in catel cu ... (vezi toată discuția)
Grave probleme cu vecini f.f. turbulenti alicev alicev Buna-ziua, stau intr-un imobil cu chirie, impreuna cu alti locatari, care tot cu chirie stau. Printre acestia se afla doi locatari, care perturba in ... (vezi toată discuția)