avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Venituri nete luate in calcul pentru calculul pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Venituri nete luate in calcul pentru calculul pensiei alimentare

In cazul unei pensii alimentare ca procent din veniturile nete realizate, se iau in calcul Concediile Medicale, primele de Craciun/Paste, primele de vacanta, primele de merit? Se iau in calcul veniturile constante, lunare sau si cele speciale sau nepermanente? Ce legi/coduri stau la baza definirii acestor venituri nete?

LE. Am vazut si raspunsul "La stabilirea pensiei de intretinere se iau in calcul toate veniturile cu caracter permanent. Dividentele sunt venituri, dar nu au caracter permanent." din topicul www.avocatnet.ro/content/for...

Problema este ca firma la care lucrez mi-a oprit abuziv si aiurea pe stat sume si vreau sa incerc intai amiabil sa rezolv problema prezentand exact legile care se aplica, apoi sa apelez la Justitie.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
hbogdanus, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorin2008 , utilizator 18:45, 19 Octombrie 2010
pt hbogdanus
Decizia citata o gasiti in Culegere de decizii pe anul 1979 a Tribunalului Suprem, p.164. Cartea o puteti gasiti la Biblioteca Nationala.
Acei bani primiti pentru hrana nu se iau in calcul.
eu am trecut prin asa ceva, similar sa spunem, eu raspund de salarizare si am pensie numai la venituri constante, cercetat penal 2 ani si apoi s au convins ca respect legea, da mi mai multe detalii si poate reusesc sa te ajut, iar pentru firma printro simpla adresa cerea cum iti calculeaza adresa si individa care semneaza o sa raspunda iti garantez, ma poti apela si pe privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La pensia alimentara cristioanabac12 cristioanabac12 nu se calculeaza norma de hrana si sporurile care nu sunt permanente,de ce? pe ce baza legislativa?multumesc mult! (vezi toată discuția)
Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere cris_deo cris_deo Cum procedeaza instanta cand calculeaza o pensie de intretinere de 1/3 din salariu. se calculeaza : salariul net, brut sau salariul de baza? (vezi toată discuția)