avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari/administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari/administrator

buna ziua,
in data de 01.11.2010 aveam de plata la asociatie suma de 189,20 suma scrisa pe spatele chitantei si semnata de administrator,in luna martie mai platesc suma de70,00 lei iar pe verso la chitanta acelasi adm. trece suma ramasa la 01.03.2011 de 142,20lei si semneaza, ca la data de 01.04.2011 dupa o verificare a primariei ma pomenesc cu suma de 546,69 lei. ce este de facut in cazul asta?mentionez ca cenzorul a facut verificarea in luna noiembrie si nu a gasit nimic .
Cel mai recent răspuns: silvester1 , utilizator 18:35, 3 August 2011
Cereti in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata presedintelui sa va dea explicatii inlegatura cu suma respectiva.
Va intreb Dv. aveti toate chitantele prin care ati facut platile,?? ca este posibil sa fi platit si anumite chitantiere administratorul sa le fi dasit si in nu au fost trecute in registrul de casa, si, banii pe care ia incasat ia sustras domniile lor de la sociatie/
In cazul ca in termen de 7 zile presedintele nu va da nici o solutie asupra celor cerute , actionat asociatia in instanta, cu o cerere cu obiect de judecata "obligatia de a face sau nu a face", cu temeiul de drept ale disp. art.1075 si urm. Cod civil. Si in instanta trebuie sa faca dovada debitului respectiv . Dar trebuie sa-i suprindeti cu chitantele de plata,,SuccesB-)
Pai cum ati da-o, 70 din 189 nu da 142 niciodata! De ce nu i-ati atras atentia atunci, pe loc?
Si apoi, dv. nu aveti acolo liste de plata a cotelor de intretinere? Din octombrie pana in martie ati avut sponsori la bloc de nu v-a mai crescut intretinerea?
Normal ca v-a gasit cu o asemenea restanta!
Poate ca 142 era ce a ramas dupa ce ati platit cei 70 lei din cota lunii februarie!
toata iarna nu am avut nici caldura nici apa calda,asa ca sponsorii au murit......................de frig
=D>
Cotele de intretinere nu se compun numai din caldura si apa calda.
doamna elga, caldura nu am avut toata iarna,apa calda la fel,femei de serviciu nu,apa rece o platim separat la alt serviciu deci asociatia nu aretreaba cu apa rece,lift nu avem ca este bloc cu 4 etaje,deci in afara curentului electric de pe casa scarii si salariul barosan al domnului administrator nu avem de platit nimic. unde este greseala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare costuri intretinere samlindt samlindt Buna ziua, Am un apartament in Bucuresti in chirie si as dori sa imi explice cineva cum merge cu intretinerea, pentru ca eu nu inteleg cum merge in Romania, ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)
Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu cet iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt ... (vezi toată discuția)