avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea (art 61 lit a, codul muncii)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea (art 61 lit a, codul muncii)

La o concediere conform art.61,litera a,mai trebuie facut si un referat pe langa notificarea trimisa angajatului acasa? Pentru absente nemotivate....si angajatul nu si-a depus demisia,nu vrea sa mai vina si nici la data stabilita pt convocare nu a venit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 20:37, 19 Noiembrie 2013
Etapele procedurii sunt urmatoarele:
1.notificare trimisa acasa pentru a se prezenta in data de __(minim 7 zile calendaristice de la data trimiterii pana la data prezentarii) la ora___ , in locul___pentru a da explicatii cu privire la abaterile disciplinare ( absentele nemotivate)
2. referat intocmit de membrii comisiei de disciplina, in care va fi mentionat in cazul d-voastra ca salariatul nu s-a prezentat desi a fost notificat si avand in vedere absentele nemotivate se propune desfacerea ctr-ului disciplinar
3. decizia de incetare CIM cf. art. 61 lit a
padicam a scris:

La o concediere conform art.61,litera a,mai trebuie facut si un referat pe langa notificarea trimisa angajatului acasa? Pentru absente nemotivate....si angajatul nu si-a depus demisia,nu vrea sa mai vina si nici la data stabilita pt convocare nu a venit.
Multumesc.

Etapele procedurii concedierii disciplinare sunt urmatoarele:
1. Intocmirea referatului constatator (procesul-verbalde constatare)
2. Constituirea si numirea comisiei de cercetare
3. Convocarea salariatului
4. Ascultarea salariatului .... Neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
5. Emiterea deciziei de concediere
6. Comunicarea deciziei de concediere
In cazul meu....am trimis notificare angajatului,nu s-a prezentat la data la care a fost chemat. Azi ar fi trebuit sa fac decizia de concediere,dar am dat peste referatul asta care nu inteleg de ce mai trebuie facut si mai ales,unde scrie ca trebuie facut...Comisia poate fi formata din sef si insp resurse umane? ca doar atatia suntem la birouri+plus contabila. Apoi,cand anunt in revisal concedierea? Mai trimit si angajatul un exemplar acasa? Multumesc.
1. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

2. Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare se mai poate desface contractul de munca cu art 61 lit a, in cazul in care in 9 aprilie imi expira contractul individual de munca, mentionez ca nu s-a intocmit nici un referat nu s-a instituit nici o comisie deci etapele legale nu au fost parcurse deocamdata,ar mai fii timp legal ?

Alte discuții în legătură

Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)