avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie auto din germania. taxe?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie auto din germania. taxe?

Buna ziua.Doresc sa achizitionez o autoutilitara noua din germania ,printr-un credit de investitii de la o banca din tara.Firma din germania imi va factura auto cu tva? Tva-ul conform intelegerii cu banca nu este eligibil,deci trebuie sa il platesc eu. Cum pot achizitiona o auto fara sa platesc tva-ul? Eu sunt o firma neplatitoare de tva.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
auricius, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:01, 7 Iulie 2011
Pai in cazul asta daca devin platitor de tva,pot sa recuperez tva-ul dintr-o achizitie cu contract de vinzare-cumparare de la o persoana particulara? Persoana este din Romania si imi vinde o autoutilitara pt marfa noua.
persoana particulara de care vorbiti nu va poate emite o factura care sa contina tva deductibila, deci nu aveti ce tva sa recuperati.
daca va hotarati sa achizitionati de la o persoana fizica neimpozabila nu are rost sa va mai inregistrati ca platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Plata tva la vanzarea auto de pe firma Edancin Edancin Buna ziua, detin o societate care acum este platitoare de TVA dar anul trecut, cand am achizitionat 1 auto din UE eram neplatitor de TVA asadar la momentul ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)