avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... AUTOTURISM INMATRICULAT IN ROMANIA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

AUTOTURISM INMATRICULAT IN ROMANIA

Dragi mei ,
Am avut o masina inmatriculata in Romania din 2008 pana anul asta respectiv 2011;
Dat fiind ca locuiesc intr-o tara care nu este in Comunitatea Europeana a trebuit sa ma conformez legii locale, si sa inmatriculez masina aici ( dupa ce evident am folosit-o 3 ani cu placute romanesti si cu RCA + Casco din Romania).
Inmatricularea acestei masini m-a costat cateva mii de ron si , in conditiile aratate , as dori sa stiu daca mai pot recupera taxa de inmatriculare de la statul roman dat fiind ca nu am folosit deloc masina in interiorul Romaniei-Europei.
Evident ca nimanui nu-i pasa unde am folosit-o (condus-o) doar ma-ntreb daca pot aplica pentru returnarea acelor bani .

Multumesc si apreciez un raspuns frumos
Cel mai recent răspuns: humphery , utilizator 20:53, 12 Octombrie 2011
Buna allroad 2001,

E un drum lung si costisitor .
Asa in mare pot sa -ti spun ca se plateste 25% din valoarea masinii plus: (in functie de masina motorizare optiuni) taxe vamale pe cap cilindrica ,greutate +vechime a vehiculului, emisia de carbon ,nr de locuri .

daca esti in Norge posteaza un nr ca sa te pot suna pentru ca din moment ce suntem romani ,- noi intotdeauna gasim <tips> si poate iti folosesc ..:D

Best ,
Interventie moderator:

@allroad2011,daca doriti sa luati legatura cu @humphery folositi mesajele private pentru a-i transmite numarul de telefon. Va multumesc. :)
That's a smart move Gabrielle :)

Esti o profesionista si apreciez tot ce faci aici pentru noi .

Salutari din Norge (piatra scadninaviei) si un weekend placut acolo :)

Best,
RASPUNSUL CORECT ESTE CA TERMENUL DE PRESRIPTIE IN ACEST DOMENIU ESTE DE 5 ANI,NU 3!
Raspunsul corect .. unde- la ce domnisoara ? in tara aceea [EDITAT] ca sa-mi primesc banii inapoi adica ceea ce am platit cu denumirea de taxa taxa de prima inmatriculare , stimabilul [EDITAT] director al trezoreriei mi-a raspuns ca nu este o baza legala prin care sa-mi primesc acei bani inapoi si mi-au respins "cererea" -denumire care inca se mai foloseste in Rumenia ..

Astfel ca sa am totusi castig de cauza , am actionat in instanta statul sa platesc un avocat sa faca toate demersurile astea fiindca altfel nu se putea ; in plus statul va pierde procesul , si imi va plati si cheltuielile de judecata [EDITAT] #-o

Acum ca e cinci ani sau trei ce mai conteaza ; daca nu-ti permiti un avocat ce se-ntampla ?stai si te uiti la ei sau te joci carti..
Am un prieten care nu are suma respectiva pentru avocat deoarece trebuie platit un pic mai mult deoarece statul rumen face contestatie :D

Ce sa mai spunem cel putim stim acum "raspunsul corect" :D=D>
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat in germania jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt etapele inmatricularii unui autoturism care a fost adus din Germania (in prezent are numere expirate) si ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am imatriculat o masina in luna decembrie 2013 si as vrea sa stiu daca pot sa recuperez taxa auto platita? (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2017 takeosan takeosan Buna ziua , Am incercat sa depun la Administratia Finantelor Publice actele necesare restituirii taxei de poluare platita in 2008, necesara inmatricularii ... (vezi toată discuția)