avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata

Buna ziua, am o vecina insarcinata in cinci luni,lucreaza dar fara contract de munca, daca ar platii la stat taxele aferente , poate primii indemnizatia ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 8 Iulie 2011
Din pacate, nu.
Ca sa obtina indemnizatie pentru concediu crestere copil trebuie sa aiba venituri 12 luni inaintea nasterii copilului. Deci, din acest punct de vedere, chiar daca ii face acum contract de munca, nu o ajuta.
vasilescupetro a scris:

Buna ziua, am o vecina insarcinata in cinci luni,lucreaza dar fara contract de munca, daca ar platii la stat taxele aferente , poate primii indemnizatia ?
Multumesc anticipat pentru raspuns

Acordarea indemnziatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributilor catre bugetul de stat , ci de realizarea de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni.
multumim pentru ajutor, ce pacat ca nu mai poate face nimic:(
Exista totusi o posibilitate , dar prezinta riscul sanctionarii angajatorului ...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - concediu postnatal levantica levantica Buna seara, pot beneficia de concediu de crestere copil, daca am 12 luni lucrate - din care 3 luni lucrate efectiv, cu norma intreaga si apoi concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului florentinaaflorea florentinaaflorea buna ziua! am lucrat 10 luni la o firma dar s-au facut restructurari..din pacate nu am putut beneficia de indemnizatia pentru somaj..m-am hotarat sa fac un ... (vezi toată discuția)