avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Firma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Firma

Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi hala este inchiriata si nu primesc cei 10 % .Intrebarea este daca poate sa vanda hala si terenul in absenta mea pt ca de inchiriat l-a putut inchiria fara sa aiba nevoie de semnatura mea.
Cel mai recent răspuns: LadyBlondy , utilizator 12:53, 10 Iulie 2011
Ex sotul nu are imputernicire de la mine ...doar ca am luat pe numele meu banii din banca si pe numele lui am imprumutat firma unde el este administrator si eu am doar 10 %.Dar intre timp ne-am separat definitiv si nu mai vrea sa imi dea nimic .Va multumesc pt interes.:D
Aceasta problema cred ca o veti putea rezolva numai dupa divort, in momentul in care faceti partajul. Pana atunci platiti ratele la banca. Veti face dovada achitarii acestora, la momentul potrivit. :)
:D In 2002 am divortat in 2004 am infiintat firma si in 2005 am cumparat hala si terenul dar pe numele meu am ipotecat apartamentul si pe numele meu sunt deja platite ratele dar pe numele lui am imprumutat firma sa poate cumpara hala...poate acuma m-am explicat corect..dar in 2010 ne-am separat definitiv.....si doream sa stiu daca pot obtine cei 10% din firma pt ca acuma este inchiriata hala de un an si eu nu am primit nimic...vroiam sa stiu daca el ma poate obliga sa renunt la cei 10% sau sa faca ceva sa nu mai fiu asociata cu el.Multumesc=D>
Eu inteleg ca Dvs. vreti sa ramaneti actionar in firma? Daca da, atunci puteti beneficia anual de dividende in functie de cota de participare pe care o detineti in societate si bineinteles, daca aceasta are si profit.
La restul intrebarilor pe care le aveti nu va pot raspunde, fiind strict de natura juridica.
Va multumesc mult si va doresc o duminica placuta.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare active LIVIU_CSY LIVIU_CSY O societate agricola cu 14 asociati vinde o parte din active ( hala gater impreuna cu o suprafata de teren) , in data de 29.05.2011 . s-a facut un proces ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Ridicari numerar din firma pt. nevoi personale ...... MICOLIS MICOLIS Buna seara, Sper din tot sufletul sa ma ajute si pe mine cineva cu o solutie la urmatoarea problema: Un SRL infiintat in septembrie 2006 (fondatori sot si ... (vezi toată discuția)