avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Se poate plati retroactiv contributia pentru cartea de munca? As vrea sa imi platesc perioada intrerupta (din noiembrie 2010) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 13 Iulie 2011
Eu nu am facut nicio filozofie si pe deasupra v-am vorbit frumos. Nu se intelegea exact la ce va refereati. Mai exact nu se intelegea ca va referiti la inregistrarea unui CIM.
Dupa cum am mai spus, din mesaj se subintelegea (sau cel putin eu asa am inteles) ca doamna nu are CIM si vrea sa plateasca personal aceste contributii (mai exact inainte de aparitia OUG 148/2005 CIC-ul era conditionat de plata contributiilor si pt ca inca mai exista aceasta opinie am crezut ca doamna la asta se refera).In primul dumneavoastra mesaj nu ati spus ca va referiti la inregistrarea unui CIM retroactiv, ati spus pur si simplu ca doamna poate "plati retroactiv contributia pentru cartea de munca" (aceasta era mesajul doamnei).
:offtopic:
Cred ca am raspuns destul de frumos la mesajele dvs ...faptul ca am spus ca nu trebuie facuta o filososfie pe aceasta tema nu cred ca inseamna ca am vorbit urat cu cineva care raspunde pe forum.
Cunosc destul de bine limita bunului-simt astfel incat sa stiu pana unde merge limita unui raspuns.
Cei care posteaza problemele pe forum trebuie sa discerne singuri in ce masura raspunsurile primite ii pot ajuta in cazul supus dezbaterii.
................

Din mesaj se subintelegea clar ca nu are c.i.m. , iar plata retroactiva se putea face numai daca se inregistra tardiv un c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ContSters92747 ContSters92747 Buna ziua, Sunt angajata la o firma cu contract de munca din anul 2006, sunt gravida in 5 luni si vreau ca dupa nastere sa beneficiez de concediul pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oanatatuta oanatatuta Buna ziua!In data de 12.01.2015 urmeaza sa nasc.Cu ce data pot intra in concediu prenatal astfel incat sa beneficiez apoi si de CCC (vezi toată discuția)
Persoana insarcinata bubu.g bubu.g pentru o persoana insarcinata in 2 luni fara loc de munca exista posibilitatea sa plateasca din urma contributii pentru a beneficia de indemnizatie? (vezi toată discuția)