avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plamgere penala: impotriva persoanei juridice sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plamgere penala: impotriva persoanei juridice sau fizice?

In urma unei/unor cereri adresata/e unei institutii la care nu s-a raspuns plangerea penala trebuie indreptata impotriva institutiei, sau impotriva angajatilor/membrilor acelei institutii? Ma gandesc ca ar trebui cunoscute numele si adresa respectivilor, ceea ce e cam dificil!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:54, 14 Iulie 2011
Daca sunt elemente constitutive ale unor infractiuni de "abuz" si aveti probe, puteti depune o plangere penala la politia si /sau Parchetul compentent.
Daca este vorba de o institutie publica care desfasoara o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, nu puteti depune plangere penala impotriva ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impotriva cui se actioneaza? Just-drept Just-drept Am depus o petitie pentru rezolvarea a unei probleme catre institutia A. Impreuna cu petitia am depus si inscrisuri doveditoare. Institutia A, nu a putut sa ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila geo-vem geo-vem In conditiile in care am facut plangere prealabila conf. Legii nr. 554/2004 art.7 autoritatii ierarhic superioara, cine va da raspunsul ,cel caruia iam facut ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.Exista vreun termen in care trebuie facuta plangerea pemntru abuz in serviciu impotriva unui functionar public??? (vezi toată discuția)