avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata crestere copil

Buna ziua! As dori sa stiu daca in conditiile in care am avea un Contract de Munca la nivel national pentru anii 2011- 2014,semnat si publicat in M.O. articolul 62. care face referire la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la trei ani ar fi cu titlu obligatoriu pt.angajator sau ramane la latitudinea lui? Acel poate din "salariata poate beneficia de inca 1 an concediu fara plata..................." este interpretat de angajator in interesul lui, considerand ca nu este obligat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:26, 20 Iulie 2011
Chiar daca este post unic , acela trebuie sa fie vacant si neocupat de nicio alta persoana ... :)

solutia ar fi delegarea de competente altei persoane pe perioada CFP-ului dvs...
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
#-o Pai si daca eu intru in fara plata,asta nu inseamna ca devine vacant si neocupat de alta persoana?
1. Postul devine vacant in momentul in care nu este ocupat iar angajatorul il declara ca atare.
2. Pe perioada CFP veti avea CIM suspendat iar pe postul dvs. poate fi angajata lata persoana cu cim pe perioada determinata.
alizee2009 a scris:

#-o Pai si daca eu intru in fara plata,asta nu inseamna ca devine vacant si neocupat de alta persoana?



Nu inseamna asa ceva , vacant si neocupat inseaman ca nu este nimeni angajat pe acel post ... dvs sunteti angajata pe acel post , dar doriti supendarea raportului de munca prin acordarea unui CFP.
In acest caz, angajatorul , in conditiile legii, poate angaja pe durata CFP-ului dvs o alta persoana pe acel post ... numai ca fiind in sistemul bugetar acest lucru se poate face mai greu .
Va multumesc pentru clarificari de care chiar aveam nevoie!!! Din pacate nu mai sunt la curent cu notatile legislative,dar voi fi nevoita sa fiu incepand cu luna august:((

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara raluca constantinescu raluca constantinescu Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)