Buna ziua. Am si eu o mare problema; problema datorata increderii prea mari in unicul meu frate si " distinsa" lui sotie.
In anul 1999, eu, in urma divortului, am vandut apartamentul cu 75 milioane lei( atunci). Atunci locuiam si aveam servici in alt oras. In urma divortului si vanzarii apartamentului am revenit acasa, la mama. Am gasit servici cu locuinta de servici, banii pusi frumos la banca. In anul 2003 se casatoreste o nepoata, eu dand imprumut fratelui suma de 25 milioane. Ok, f bine. Dupa o luna mai dau fratelui si cumnatei si retsul de bani, fraiera ce am fost, fara hartie, pe incredere, pentru ca ei sa isi monteze centrala de incalzire.
Ok, pana aici.
In anul 2005, imi dau demisia de la firma, ma angajez bugetara si ma mut cu fiul meu la mama mea.
Ii spun cumnatei si fratelui sa nu imi restituie nimic din cei 75 mili. aceasta suma sa fie ca despagubire ptr. apartamentul mamei, apartament cu 2 camere.Acestia accepta, face mama contract de donatie pe numele meu si totul ok, pana acuma. Ei, acuma mama e bolnava pe pat, am cerut ajutorul fratelui la ingrijirea mamei, insa el si cumnata refuza categoric. A tunci am spus sa imi inapoieze banii. Nu mai recunosc sub nicio forma ca le-as fi dat bani. Eu acuma ce pot sa mai fac?
Durere mare pentru mine din partea unucului frate. Se mai poate face dreptate?
moral e , copiii sa-si ingrijeasca parintii si sa-si ajute parintii aflati in nevoie, fie ca parintii au ce lasa mostenire ,fie ca nu.
fara un act la baza, mostenirea se imparte egal intre copii, indiferent daca au grija sau nu de parinti ( din pacate ) sau din copii- unii au grija mai mult, altii mai putin sau deloc.
in momentul asta nu aveti de ales decat sa va ingrijiti mama si sa sperati ca fratele nu va ataca actul de donatie.
Mostenire
LILI24
Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate.
Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire
codin12
daca mama a trimis sume de bani din Germania in contul fratelui si cu aceste sume sa ridicat o casa fratele contribuind cu 1/3 la ridicarea ei la succesiune ... (vezi toată discuția)