avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum imi recuperez cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum imi recuperez cartea de munca?

pe 4 iulie m-am pacalit si am semnat demisia. nici pana acum nu mi-au dat cartea de munca si nici o decizie, o hartie, un biletel....ceva din care sa reiasa ca au incetat relatii de munca. nu mi-au dat nici un stat de plata. ma rog, asa ceva nu am semnat niciodata in cei 3 ani cat am lucrat acolo.
am fost la camera de munca. azi, 7 august, am fost la camera de munca, la inspectori. nu am reusit sa aflu la cine e cartea mea de munca.
apoi am fost la ITM, in str Radu Voda. aia mi-au zis ca ori fac o reclamatie si primesc raspuns in 30 zile, ori iau un executor judecatoresc si ma duc la fostul loc de munca. altcineva mi-a spus ca as putea sa dau firma in judecata. ar fi tentant. ca ar merita. poate cineva sa ma invete ce sa fac? nici tinerica nu prea mai sunt, am 54 ani si nici nu am reusit sa gasesc ceva de lucru inca.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:52, 8 August 2008
multumesc.
d-ioana a scris:

pe 4 iulie m-am pacalit si am semnat demisia. nici pana acum nu mi-au dat cartea de munca si nici o decizie, o hartie, un biletel....ceva din care sa reiasa ca au incetat relatii de munca. nu mi-au dat nici un stat de plata. ma rog, asa ceva nu am semnat niciodata in cei 3 ani cat am lucrat acolo.
am fost la camera de munca. azi, 7 august, am fost la camera de munca, la inspectori. nu am reusit sa aflu la cine e cartea mea de munca.
apoi am fost la ITM, in str Radu Voda. aia mi-au zis ca ori fac o reclamatie si primesc raspuns in 30 zile, ori iau un executor judecatoresc si ma duc la fostul loc de munca. altcineva mi-a spus ca as putea sa dau firma in judecata. ar fi tentant. ca ar merita. poate cineva sa ma invete ce sa fac? nici tinerica nu prea mai sunt, am 54 ani si nici nu am reusit sa gasesc ceva de lucru inca.

In primul rand, trebuie sa stiti numele corect al firmei la care ati fost angajata. Se poate verifica in baza de date a ITM Buc la cine este repartizata firma la care ati lucrat.
Nu este obligatoriu daca firma are sediul social in sectorul 1 sa fie repartizata la un inspector tot din sectorul 1 ... este o lunga poveste despre acest lucru :(
Daca ati aflat la ce inspector este firma, luati legatura cu acesta si vedeti care este situatia carnetului dvs de munca.
In functie de raspuns, puteti opta pentru :
1. sesizare la ITM
2. actiune in instanta
Pentru ca inregistrarea demisiei la ITM are ca termen 5 zile, societatea unde ati lucrat ar trebui sa aiba de mult decizia dvs de incetare a contractului de munca si ar trebui sa va dea o copie. Cu carnetul de munca este putin mai dificil pentru ca intr-adevar dureaza destul de mult la ITM, mai ales ca sunt in ultima faza a scanarii carnetelor de munca, ar putea fi si cazul carnetului dvs de munca.
Imi pare tare rau si greu de crezut ca exista persoane care nu se uita ce semneaza, #-o iar apoi se intreaba de ce li se intampla tocmai lor asa ceva.
Mergeti la ITM si aflati cine este inspectorul care se ocupa de firma unde ati lucrat si puteti face si o reclamatie ca nu vi s-a eliberat carneul de munca de catre societate.
Cat despre actionarea in justitie oricat ar fi de tentant este bine sa va ganditi la faptul ca ati semnat "ca primarul" de buna voie si nesilita de nimeni. Odata ce au semnatura dvs pe demisie este cam greu de demonstrat ca nu ati vrut sau acceptat acest lucru.
Eu nu am nici macar decizia de incetare a contract de munca. As putea intelege ca dureaza cu cartea de munca, dar macar decizia sa mi-o dea. Stiu ca e greu de crezut ca exista cineva care semneaza, asa... nu stie ce. Si eu ziceam la fel inainte. In acele zile parca imi daduse cineva cu maciuca in cap.
Am fost la un avocat acum. mi-a spus ca ii pot da in judecata. ca nu mi-au dat CM sau decizia, ca poate sa ii citeze ca martori si pe contabila care mi-a facut biletele cu calc salariului, si pe patroni care mi-au spus ca sa plec si sa le predau tot si ca cel mai bine si mai usor pt toata lumea ar fi sa imi dau demisia, si pe alta contabila care a venit acasa si mi-a mai adus un plic cu bani si alt biletel cu nu stiu ce socoteala pt bani......ca ii poate da in judecata in penal pt ca eu nu am semnat niciodata state de plata, si , probabil le-a semnat altcineva....
tare mult mi-ar place sa ii dau in judecata, dar este o foarte mare problema cu banii. ca eu trebuie sa platesc avocatul si cine stie cand imi pot recupera banii. Uf. Numai ca eu, acum, nu prea mai am din ce sa traiesc.
adevarul este ca merita sa fie dati in judecata si va poate reprezenta acest avocat al dvs.
Cred ca a fost si ultima oara cand ati mai semnat un act fara sa il cititi. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
De unde pot sa-mi ridic cartea de munca? lunajoy lunajoy M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de ... (vezi toată discuția)