avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietate comuna

Buna ziua
Am o intrebare
Proprietarul unui apartament isi inchiriaza apartamentul unui chirias
Dupa ce am studiat unele legi am ajuns la concluzia ca asociatia de proprietari are ''relatii'' numai cu proprietarul daca chiriasul nu isi plateste cotele de contributie lunare. Asociatia de proprietari poate cere proprietarului rezilierea contractului cu chiriasul daca acesta nu isi plateste cotele de contributie timp de 3 luni.

Chiriasul poate fi obligat de catre proprietar pe langa cotele de contributie sa plateasca si findul de raparatii si eventual reparatiile efectuate la partile comune( bai, subsol, uscatorii)?
Cel mai recent răspuns: predescughe , utilizator 13:05, 24 Iulie 2011
Opina d-lui @adiantot este in regula daca discutia se poarta pe palierul proprietar - persoana fizica vs chirias-persoana fizica (vorba lu' dom' primar Marean).
Daca discutam despre domnul Stat, atunci se schimba datele problemei: el ”saracul stat” nu are nici-o vina. Este impins de la spate de fortele politice, mai ales acelea in care doctrina de baza este ca tre' sa dam case la tot poporul, ca deh, asa scrie in constitutie si mai ales fara deosebire de rasa sau etnie, astfel incat pe discutia larga de tot felul de asistati sociali, hai sa dam case si la domnii roomi ca si ei este popor, nu? Ca aproape sigur (adica se pleaca din start pe ideea ca acestia nu vor face fata cheltuielilor asociatiei de locatari), in foarte scurt timp vor duce in stare de insolventa o asociatie de oameni corecti - nu conteaza! Sa nu facem discriminare domnilor!
Pentru ca sunt mai in varsta pot sa va informez cu o situatie petrecuta cu vre-o 50 de ani in urma, adica usor inaintea marii colectivizari din 1961. Guvernantii de-atunci, tot asa, pe criterii mai sus amintite, au construit din fonduri de la stat (adica de la parintii nostri, buni platitori de taxe si impozite), niste case tip pe care le-au inchiriat unor familii nevoiase de tzigani (atunci nu se numeau roomi), deci erau tzigani, tzigani care umblau ca tziganii cu cortu', pe bune, nu mint...
Bun, fanfara, trambite, alai, basca ziaristi de la partid, ca iata cum se traieste in democratia populara si cata grija are statul de poporul sau. Bun, nu s-a uscat bine cerneala pe contracte ca coloratii au iesit urgent din case, au ancorat cortul in curte, iar in casa au bagat caii si magarii. Sa fie al dracu' cel care minte!
Asa ca, oameni buni, dom' predescu vrea sa faca niste fapte demne de-un bun gospodar, dar se va alege cu praful de pe toba domnilor roomi, va spun de pe acuma. Alta-i solutia, dar n-o spui ca-mi stergeti mesajul!!!
Insa, @predescugh pune mana si citeste un contract de inchiriere - al dumitate, sa nu fie vorbe si vezi ce drepuri si obligatii are onor donul chirias si mai ales ce poate sa faca asociatia de locatari (presupun ca sunteti organizati in as. loc. , da?). Deci daca CL este reprezentantul statului in teritoriu, mergi pe capul lor de trei ori pe zi si o data noaptea, bate-i la cap sa-si miste fundul la blocul ANL, sa vada cu ochii lor ce s-a ales de bunatatea de garsoniere unde locuiesc etniile conlocuitoare si nu-i slabesti pana te scapa de ei. Sa-i mute unde or sti, unde-si pot permite sa traiasca, nu conteaza unde, numai la bloc sa nu stea.
Pe bune, in contract este prevazuta clauza ca as. loc. poate propune evacuarea chiriasilor rau-platnici. Eventual ii actionezi in justitie, alaturi de onor CL, ca si reprezentant al proprietarului - adica dl. stat, asa cum spuneam.
Nu trebuie sa faci aceasta treba singur, trebuie sa ai alaturi oameni care sa stie sa lupte si veti dovedi!
Sa-ti mai zic ceva: la CL este cineva care se ocupa de aceste spatii. Ei, pentru orice modificare, adaugare, schimbare trebuie sa ai acordul lor - pe documente, altfel ramai cu cheltuiala facuta ca nu-ti deconteaza nimeni nimic, ai grija!
Va doresc mult succes!

blocul are 75 spartamente din care la 24 proprietar este statul ( CL ) iar majoritatea proprietarilor( chiriasilor sunt de enti roma) si la blocul respectiv s-a constituit asociatie de proprietari. eu sunt administrator, presedinte este un domn de etnie roma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliul local proprietar de apartamente nicolaegabrielm nicolaegabrielm Bună ziua! Am o problemă: Consiliul Local X detine 150 apartamente pe care le-a inchiriat unor persoane.Asociatia de Propietari de care apartin apartamentele ... (vezi toată discuția)
Sunt chiriaș în apartament, pot închiria cu forme legale uscătorul de la parterul blocului? gavroche83 gavroche83 Buna ziua! pana sa ma decid sa postez o intrebare pe forum am citit cam tot ce facea referire la inchirierea spatiilor comune din blocuri, in speta mea, un ... (vezi toată discuția)
Bloc anl: primaria ne obliga sa ne constituim in asociatie de locatari insider insider Obligativitatea este inscrisa in contractul de inchiriere (semnat in iulie 2010). Deoarece blocul cu 9 apartamente a fost definitivat in 2007 iar abia in iulie ... (vezi toată discuția)