avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model Declaratie pe propria raspundere privind munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model Declaratie pe propria raspundere privind munca voluntara

Buna ziua!

Ma apelez in speranta ca ma puteti ajuta.
Am nevoie de un model de Declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste munca voluntara.

Exemplu:
La o instiutie religioasa (biserica) trebuie schimbate sute de bucati de tigle.
Cineva se ofera voluntar ca va efectua lucrarea.
Se pot intampla multe feluri de accidente intr-o asemenea situatie.
Conducerea institutiei nu-si poate asuma raspunderea in acest caz.

Exista vreo forma legala de a semna o Declaratie pe proprie raspundere in acest sens?

Eu am intocmit un model, dar nu stiu daca are vreun cadru juridic sau nu.

DECLARATIE

Subsemnatul ...................................................................................................... cetatean ................................., nascut la data de ............................., in localitatea ................................., de sex ....................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ...............................,str. ............................ nr. ........, bloc ........, scara ........, etaj ......, apart. ......., sector/judet ......................, posesor al .................., seria ............ nr. .................... eliberat de .....................................la data de ...................., CNP .......................................................,

Cunoscand dispozitiile articolului 292 Cod penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe proprie raspundere urmatoarele:

Voi efectua pe propria mea raspundere, nesilit de nimeni urmatoarele lucrari in favoarea Parohiei ............................................

1. …………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………
2. …………………………………………………………………………………………
3. …………………………………………………………………………………………

Cunoscand riscurile care se pot aparea in timpul efectuarii lucrarilor sau serviciilor, totodata declar, ca in cazul unui accident, reprezentantii Parohiei nu vor purta nici o raspundere.

Redactata si dactilografiata in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte, la Biroul Parohiei …………………........, astazi, ……./……./2011.

S-a eliberat declarantului 1 exemplar in original.

DECLARANT, PREOT PAROH, PRIMCORATOR,
(nume, prenume si semnatura) (nume, prenume si semnatura) (nume, prenume si semnatura)

Cu respect,

Tarkanyi Marton
preot paroh
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 26 Iulie 2011
ovidiu7676 a scris:

revin : Legea nr. 195/2001- Legea voluntariatului "In sensul prezentei legi:
a) voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata de persoane fizice, denumite voluntari, in cadrul unor raporturi juridice, altele decat raportul juridic de munca si raportul juridic civil de prestare a unei activitati remunerate; b) activitatea de interes public este activitatea desfasurata, potrivit legii, in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar; "

daca faceti asistenta este ok daca schimbati TIGLA e MUNCA:)) Succes! cu cat raman acte negru pe alb cu atat munca la negru e dovedita.

Aprecierea este oarecum gresita.
Este corect ca este munca, dar este ...umanitara. :D Or, poate fi si, social sau comunitar. A specificat ca este vorba de ...biserica.
ovidiu7676 a scris:

de ce nu angajati un PFA fiscalizati munca si va face donatie, e la civilizat , parerea mea.Orice ban care se doneaza trebuie legalizat, sau poate fi si furat?

Si impozitul pe banii declarati ca incasati, cine il plateste ? ::))
Ca sa nu mai spun ca, pentru a dona o suma de bani, mai bine...renunti. ;)
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Quartila, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
@ Quartila

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 24 de ore cat puteti edita mesajul).

Incalcarea Regulamentului de postare pe forum se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea asigurarii daciani daciani As dori sa stiu daca e prevazuta undeva obligativitatea incheierii unor asigurari de sanatate sau accidente pentru personalul din corpul voluntarilor de pe ... (vezi toată discuția)
Contract cadru voluntariat grigore665 grigore665 Buna ziua, Suntem cateva persoane care am facut on ONG care deruleaza programe si activitati educative in randurile tinerilo, desfasurarea a unor ... (vezi toată discuția)
Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)