avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac procesul verbal si decizia de incetare a ctr. de munca.Nu sunt foarte sigura cu ce articol ii desfac ctr. de munca: art 61 litera a, cu respectarea art. 251-252 din CM?
Va rog sa ma ajutati.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 28 Iulie 2011
raluca constantinescu a scris:

Nu inteleg de ce ar fi 61 litera c?Puteti sa-mi explicati?
Daca nu este cu suparare mai am un caz.In perioada 25.07-29.07 am cerere de CFP si salariatul a venit ieri dupa ora 16 si a lasat o cerere de demisie incepand cu 25.07.Eu ce fac acum?
Anulez cererea de CFP si iau in considerare demisia sau il las in fara plata si ii aprob demisia incepand cu 01.08.2011?
Multumesc de ajutor!


1. De unde ati dedus dvs ca este vorba despre art.61 lit.c ? ... eu am postat art.61 lit.a C.mun.
Art.61 : Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
.....

2. Il puteti lasa in CFP pana pe data de 29.07 si apoi sa-i incetati c.i.m. prin renunatare la preaviz in data de 30.07.2011 ... pe cererea lui de demisie scrieti rezolutia cu sau fara preaviz sau se renunta la preaviz incepand cu data de 30.07.2011.
Imi cer mii de scuze am citit gresit.In legatura cu salariatul care si-a scris demisia in timp ce era in fara plata au aparut elemente noi si anume ca nu i se aproba demisia decat cu preaviz de 20 zile.De cand ii calculez eu preavizul din 25.07 sau din 30.07?
Din 26.07.2011 incepe sa curga termenul de preaviz ... :)
Multumesc freeelis si nu numai!
Mai sunt cateva zile pana la 01.08.2011.Eu nu am gasit pana acum varianta REVISAL cu ultimele modificari.
Ce facem?
Din 26? Daca el este in CFS, nu poate fi si in preaviz, nu?
CFS-ul suspenda preavizul, nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Revisal IARCA IZABELA IARCA IZABELA Care este data limita de depunere REVISAL. (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si demisie simultan? irinuxa irinuxa buna seara.Lucrez de 6 luni,deci asta e toata vechimea mea...am gasit un post mai bun si la care nu mai fac naveta(acum fac 120 km zilnic fara decontare),insa ... (vezi toată discuția)