avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sulta

problema: plata sultei, in cazul in care creditorul refuza primirea banilor, se poate face si in alt mod decat prin intermediul executorului judecatoresc?
adica prin mandat postal, recipisa de consemnare?
Cel mai recent răspuns: aandrra , utilizator 21:00, 25 Iulie 2011
In mod normal prin executorul judecatoresc. Daca epuizati aceasta cale se poate consemna suma pe numele celui care tb sa oprimeasca, asta insa numai in caz de refuz din partea acestuia sau daca exista vreo alta cale care sa l impiedice sa o primeasca.
in mod normal, orice debit se poate achita in principal de bunavoie. asta doresc si eu sa fac. nu vreau sa mai pierd timpul si banii pe la executor. eu vreau sa-mi execut obligatia
daca fac oferta reala urmata de consemnatiune obtin acelasi lucru in ceea ce priveste cartea funciara, adica inscrierea cu sulta.
sulta nu se va inscrie decat daca creditorul da o declaratie ca a primit banii sau daca exista o hot in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă aștept la o executare silita, deoarece creditorul refuza primirea banilor trimiși de mine( debitor) prin mandat poștal, conform sentinței judecătorești. AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Am pierdut un proces,am rugat o ruda din Romania sa plătească suma datorată conform sentinței judecătorești ,dar cel ce a câștigat , a refuzat primirea ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)