Dupa finalizarea divortului (de comun acord) cei doi soti nu mai pot locui in acelasi apartament (asa au hotarat si asa e normal sa fie!). Deoarece in apartament mai locuieste si copilul major (21 ani) iar cei doi soti au hotarat, in linii mari, ca apartamentul (3 camere) sa ramana al "sotiei" iar masina (dupa finalizarea leasing-ului) sa revina "sotului", acestia au decis sa imparta astfel lucrurile:
1. apartamentul cu tot ce e in el (in afara lucrurilor personale ale "sotului") sa ramana al "sotiei";
2 autoturismul, dupa achitarea leasing-ului (99% platit de el pana in prezent - si mai are inca un an - plus asigurarile, inclusiv CASCO) sa ramana al "sotului"
3. dupa decesul mamei "sotiei" (singurul parinte in viata iar "sotia" unicul copil la parinti), apartamentul in care aceasta locuieste sa fie vandut iar jumatate din suma obtinuta sa revina "sotului". In cazul in care apartamentul mamei "sotiei" nu e mostenit integral de "sotie" si vandut, apartamentul de la punctul 1 va fi vandut imediat, jumatate din suma obtinuta urmand sa revina "sotului".
INTREBARI:
1. cum se poate legaliza o astfel de intelegere (partaj), cel mai repede si sigur?
2. care ar fi pericolul incheierii unei astfel de intelegeri?
3. sunt necesare si alte formalitati (acte, circa financiara ori altceva) ce trebuie incheiate pentru ca cele doua proprietati sa revina celor doi soti sau o prezentare la un notariat rezolva tot?
4. ce alte sfaturi ne puteti da la ambi soti pentru rezolvarea acestei probleme de partaj ("sotul" urmeaza sa locuiasca cu chirie pana ce va putea dobindi o locuinta pentru restul vietii sale, daca va mai putea obtine asa ceva)_
Multumesc, astept raspunsuri de la cei care pot oferii solutii!
V-am inteles problema perfect. Faptul ca nu am raspuns in detaliu este altceva.
Se punea problema ,ca daca sotia moare prima, ar trebui sa puneti in executare aceea tranzactie, in acele conditii, deci cu alte cuvinte va loviti de copil de copil sau eu stiu de cine mai traieste...Daca puneti astfel problema veti avea mai mult de tras decat acum.Eu nu detaliez pentru ca v-am spus din start ca o astfel de tranzactie, implicand o succesiune viitoare, a soacrei, a fostei sotii este interzisa, chiar daca vointa partilor are putere de lege, tot nu puteti pune acele conditii, deoarece incalca legea. Detalii dau pentru clientii cu care am un contract . Aici,imi pierd din timpul meu benevol...
Multumesc mult de raspuns, nu sunt convins ca ati inteles "perfect problema" (e chiar evident...), iar un raspuns in detaliu de maniera "imi pierd din timpul meu benevol" chiar nu ma intereseaza...charisma dumneavoastra literara de "topavocat" lamurindu-ma in privinta clientilor pe care ii aveti (cautati sa ii atrageti) si a dorintei de a arata (public, pe un forum) de ce sunteti in stare (e o obligatie de serviciu sa postati pe forumuri sau o faceti doar din curiozitate/amuzament?) Mult succes si inca o data va multumesc pentru timpul (pretios) acodrat.
Domnule, nu am de gand sa intru in astfel de polemici. E problema d.-str.Daca, insa considerati ca puteti sa faceti remarca la profesionalismul meu, va solicit sa incetati, deoarece nu este nici obligatie de serviciu sa postez pe forumuri si nici amuzament.
Afirmatiile acestea va fac cinste doar d.-stra.
Imi cer scuze, dar nu competenta dumneavoastra profesionala era problema (cu toate ca, intrand pe site-ul firmei, impresia e jalnica, greselile gramaticale prezente din plin creionand anumite trasaturi si caracteristici ce tin pana la urma de exercitarea meseriei). Problema era ca nu ati citit atent cele scrise de mine in prima postare, v-ati grabit sa dati o solutie de mantuiala, doar ca sa postati ceva, iar aroganta din al doilea mesaj m-a lamurit definitiv de ajutorul pe care mi l-ati putea oferi, chiar si contra cost. Ceea ce pot spune cu siguranta e ca politetea nu intra in pretul consultatiilor! O zi excelenta!