avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Sunt asistent medical. Am promovat gradul principal in 2009 si de abia la sfarsitul anului 2010 mi s-a recunoscut pe cartea de munca. Am si eu o intrebare. O data ce mi s-a recunoscut gradul principal, nu ar fi trebuit sa-mi acorde si o majorare a salariului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:30, 27 Iulie 2011
In momentul in care vi s-a emis decizia de promovare in functie , automat trebuia sa vi se acorde si salariul de asistent medical principal, similar cu a unui alt salariat aflat in plata cu aceeasi vechime . Trebuia sa contestati in termen de 30 de zile decizia de promovare , acum cred ca ati putea solicita angajatorului revizuirea salariului si apoi in urma raspunsului sa-l actionati in instanta .
Aceste lucruri sunt valabile daca lucrati intr-o institutie publica si nu intr-o societate privata .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
zzenovia, utilizator
Nu cred ca s-a emis o decizie de promovare,pt. ca nu cred ca a avut loc aceasta promovare efectiv,cu consecintele ei,ci doar i s-a inregistrat gradul principal in carnetul de munca la cap. "calificari,specializari si cursuri de perfectionare a pregatirii profesionale.absolvite dupa intocmirea carnetului de munca ".
Daca lucrati in sist. sanitar de stat,cunoasteti ca pt. promovare mai este necesara si incadrarea in cheltuielile de personal aprobate,pt. ca o promovare implica o majorare a acestora.Se poate ca si acesta sa fie motivul pentru care nu s-a trecut la incadrarea doamnei pe gradul principal obtinut si recunoscut.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenti medicali licentiati ctgadina ctgadina Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani ... (vezi toată discuția)
Salariu clava79 clava79 Sunt asistent medical. Am promovat gradul principal in 2009 si de abia la sfarsitul anului 2010 mi s-a recunoscut pe cartea de munca. Am si eu o ... (vezi toată discuția)