avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. In prezent tatal este de acord sa ne mutam in casa respectiva, cu conditia de a ramane tot el proprietar.
Ce forme legale ne-ar proteja investitia presupunand ca tatal nostru si-ar schimba atitudinea?.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dobreroland , utilizator 20:42, 29 Iulie 2011
ar putea solicita rezilierea contractului de intretinere in instanta de cate ori considera dansul ca nu e respectata obligatia de intretinere fata de dansul.
un contract de inchiriere si sa aveti acte pt fiecare cheltuiala facuta in investitii ca sa puteti proba acel drept de creanta.
:offtopic: Interventie moderator
@ athe


Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
mutarea in noua locatie (casa tatalui) inseamna vanzarea proprietati detinute actual,pentru a avea posibilitati(bani) de investitie si de o eventuala chrie perceputa de acesta. Ce mai pot face in cazul rezilierii contractului de inchiriere?
promisiuni pot fi multe( din partea la multi terti) !!, la batranete nu mai judeci bine=nerespectare contract!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil claudiu71 claudiu71 se poate face un contract de vanzare cumparare pt un imobil dar care sa intru in posesia lui doar dupa decesul tatalui meu?mai concret,,,sa nu fiu nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)